Внимание: Поръчки, направени в периода 28-30 януари, ще бъдат обработени и изпратени на 31. януари
🎁 Зарадвай имениците: до -30% на избрани продукти и допълнителни 10% за ВСИЧКИ поръчки над 87 лв. с промокод imenden23 само до 31.01 🎁
  • Начало »
  • Блог »
  • 8 доказани предимства на използването на гребен за брада

8 доказани предимства на използването на гребен за брада

8 доказани предимства на използването на гребен за брада

Гребен за брада Beviro

 

Според редица модни експерти, тенденцията по пускане на бради е налице и се очаква да се задържи и напред във времето. Ако си решил да бъдеш в крак с нея, е хубаво да се грижиш добре за брадата си.


Един лесен начин да се погрижиш за брадата си е като използваш гребен за брада. Ако все още не си убеден в предимствата му, по-долу ще изброим 8 факта за гребена за брада, които със сигурност ще променят мнението ти.

 

1. Държи брадата ти далеч от устата

 

Гребенът за брада е удобен за придържане на космите на лицето далеч от устата, особено ако не искаш да усещаш вкуса на мустаците си през целия ден. Също така, той може да укроти някои летящи косъмчета по брадата - за по-подреден и оформен завършек.


Освен че помага за чистотата на брадата ти, гребенът за брада заглажда космите по лицето извън обсега на устата. По този начин брадата няма да влиза в устата ти и да ти пречи по време на хранене, което, нека си признаем, може да бъде доста досадно.

 

2. Предотвратява образуването на врастнали косми

 

Използвайки гребен за брада, можеш да предотвратиш образуването на врастнали косми на лицето. Те обикновено се получават, когато върхът на космения фоликул се навие и започне да расте обратно в кожата. Врастналите косми образуват дразнещи пъпки по лицето, които не само болят сами по себе си, но могат да бъдат и допълнително раздразнени по време на бръснене.


Когато редовно разресваш брадата си с гребен за брада, намаляваш риска косъмчетата да попаднат обратно в кожата и да пораснат, като по този начин редуцираш и шанса от появата на болезнени врастнали косми.

 

3. По-добър контрол при оформяне на брадата

 

Гребенът за брада е лесен за употреба и предлага добър контрол при оформяне и разресване на брадата. Това се дължи на по-широките зъбци и разнообразието от материали, от които гребените могат да бъдат изработени, за разлика от гребените за коса, които обикновено са изработени от пластмаса и са по-чупливи.

 

Гребените за брада могат да бъдат направени от материали като дърво, пластмаса, метал или дори рог. Различните материали улесняват стилизирането на брадата, като същевременно дават повече контрол. 


За да поддържаш брадата си добре оформена по желания от теб начин, ти порепоръчваме да използваш балсам за брада или вакса за мустаци - по този начин стилизираната брада ще запази по-дълго формата си.

 

Гребен за брада Beviro

4. Подрежда космите на брадата и придава представителен външен вид

 

Разресването на брадата с гребен за брада изправя косъмчетата, което кара брадата да изглежда по-хубава и поддържана. Освен това, то може да помогне на брадата ти да изглежда по-дълга, тъй като космите се издърпват надолу, и същевременно да я заглади, изправяйки рошавите и неподредени косъмчета.

 

5. Поддържа брадата ти чиста

 

Редовното разресване с гребен за брада поддържа брадата ти чиста, тъй като премахва пърхота, остатъчните частици от храна и други замърсявания, натрупали се в ежедневието. Гребенът също така ексфолира кожата на лицето под брадата и премахва мъртвите кожни клетки.

 

Благодарение на компактния си размер, гребенът лесно може да се побере в джоба или портфейла ти, за да ти е винаги под ръка, дори когато не си вкъщи.

 

6. Разпределя естествения себум на кожата и други продукти за грижа за брадата

 

Кожата на лицето под брадата произвежда естествен себум. Когато разресваш брадата си с гребен, този себум, както и допълнителните масла за брада, които използваш, лесно се разпределят по цялата дължина на брадата, хидратирайки всяко косъмче.

 

Гребенът помага и за равномерното разнасяне на различни продукти за грижа за брадата - масла за брада, балсами за брада и вакса за мустаци. Специализираните продукти за брада поддържат брадата ти хидратирана и мека и допринасят за безупречния ѝ вид.

 

Ако не знаеш откъде да започнеш, те съветваме да опиташ с пълен комплект за грижа за брадата, който съдържа всички есенциални продукти.

Комплект за брадата Complete BeviroДървените гребени за брада са идеални, тъй като са изработени от естествен издръжлив материал и помагат за разпределянето на маслото или балсама равномерно по цялата брада.

 

7. Разплита брадата

 

Гребенът за брада Beviro е чудесен за разплитане на упорити възли по брадата, тъй като има две различни ширини на зъбците. По-широките зъбци разплитат брадата, а по-тесните помагат за фино сресване и оформяне на косъмчетата.

 

Широката дръжка на гребена за брада предоставя удобен захват и намалява шанса от изпускане на гребена по време на разплитане и сресване на заплетената брада.


Рутинното разресване с гребен за брада може да помогне да предотвратиш появата на заплитания на брадата, макар че не дава пълна гаранция за това. Използването на масло или балсам за брада в комбинация с разресването с гребен е най-добрият начин да разплетеш брадата си.

 

Гребен за брада Beviro

 

8. Помага при "дресиране" на брадата

 

Ако част от брадата ти расте неравномерно или в различна посока, то тогава най-вероятно имаш така наречения на английски “cowlick”. Именно тук гребенът за брада може да бъде най-верният ти приятел, тъй като той помага за “дресирането” на упоритата брада, като изправя косъмчетата ѝ. 

 

Използването на гребена в комбинация с балсам за брада може да помогне за промяна на посоката, в която растат непокорните косми на брадата.

 

Отговори на често задавани въпроси:

 

Разрезването на брадата помага ли ѝ да расте?

 

Разресването на брадата ѝ помага да изглежда визуално по-дълга, отколкото е, тъй като косъмчетата ѝ се изправят. Освен това правилната грижа и поддръжка на брадата я правят по-чиста и здрава. Въпреки това гребенът за брада е малко вероятно да накара брадата ти да расте по-бързо.


Ако желаеш да стимулираш растежа на брадата, ти препоръчваме да използваш четка за брада и бустер за растеж на брадата. Повече за факторите и продуктите, които влияят на растежа на брадата, можеш да научиш в този блог пост.

 

Заслужава ли си да използваш гребен за брада?

 

Да! Използването на гребен за брада носи много ползи. Разресването на брадата с гребен помага тя да изглежда по-спретната и чиста, тъй като премахва всякакви остатъци от замърсявания.


Освен това гребенът разпределя естествения себум, който произвежда лицето ти, като го разнася по протежение на цялата брада. Това я прави по-мека и хидратирана и предотвратява натрупването на омазняване под космите на лицето, което от своя страна намалява появата на пъпки.

 

Има ли мирис гребенът за брада?

 

Стига да поддържаш гребена си чист, както поддържаш и брадата си, той няма да има неприятна или отличителна миризма. Някои материали обаче имат естествено приятен аромат, например много дървени гребени ухаят на сандалово или кедрово дърво, като понякога дори пренасят този приятен аромат върху брадата ти.

 

Кой материал е най-подходящ за гребен за брада - пластмаса, рог, метал или дърво?

 

Дървеният гребен за брада е най-подходящият и предпочитан гребен за разресване на космите на брадата, поради порестия си материал. Той разнася равномерно масла върху брадата, има естествен приятен дървесен аромат и може да се използва при всички типове брада.

 

Пластмасовите гребени често са най-евтини, което ги прави и леснодостъпни. За съжаление обаче, пластмасата е лесно чуплива и най-малко ефективна за оформяне и разнасяне на продукти по брадата. Въпреки това, пластмасовият гребен може да бъде и полезен, например в случаи, в които си навън в лоши атмосферни условия и брадата ти се нуждае от бързо дооформяне и разресване.

 

Гребените, изработени от рог са една идея по-меки и се справят с лекота с наелектризираната брада. Също така, рогът е устойчив материал и помага при разресване на заплетена брада, като същевременно предотвратява появата на накъсани краища на брадата.


Металните гребени са здрави и дълготрайни. Въпреки това те обикновено не са особено универсални и адаптивни. Подходящи са за мъже с по-груб захват на ръката, които често чупят вещите си.

 

Какви са предимствата на гребена за брада пред този за коса?

 

Краткият отговор е, че гребенът за брада е специално разработен и предназначен за разресване на брадата. По-дългият отговор е, че гребенът за брада е по-подходящ, тъй като формата и стилът му улесняват употребата му и разнасянето на продукти за грижа за брадата.

 

Заключение

 

От предотвратяване на врастнали косми до поддържане на брадата ти чиста и разплетена, гребенът за брада има множество предимства, които просто не можеш да пренебрегнеш. 

 

Надяваме се отговорите на всички често срещани въпроси да са те убедили, че гребенът за брада ще ти бъде пръв приятел, ако желаеш да поддържаш брадата си чиста и здрава. Ако преди не си бил, то сега най-вероятно вече си фен на гребена за брада!

 

При подготовката на тази статия са използвани материли от Tools of men.

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още