Интимна грижа за мъже

27.06.2023 11:38:03

Интимна грижа за мъже

Открай време, концепцията за интимна грижа се е ограничава най-вече само до тази на жените. Това е мит, който е крайно време да бъде опроверган. Много проучвания показват, че над 75 % от мъжете често се оплакват от сърбеж или раздразнения в интимната зона. Причината за това е, че те не използват правилните продукти за интимна хигиена.   

Кожата в интимната зона е по-чувствителна от всяка друга зона по тялото и като такава, тя се нуждае от отделна хигиенна рутина, която да е едновременно ефективна и щадяща. 

Знаеш ли, че скротумът съдържа повече потни жлези, отколкото всяка друга част на тялото? Ето защо е изключително важно всеки мъж да поддържа добра хигиена на интимната си зона.  

Правилната интимна грижа предотвратява появата на неприятни миризми, както и кожни раздразнения като сърбеж и обрив. Освен това, интимната хигиена е от съществено значение за здравето на всеки човек. 

Кожата в интимната зона на мъжете е с по-високо pH, което подпомага задържането на естествените бактерии по тялото и ги държи под контрол. Всяка промяна в pH-то на интимната зона би довела до нарастване броя на бактериите, в резултат на което може да се появи кожно раздразнение или инфекция. 

Всичко това лесно може да се предотврати, с правилната интимна козметика, която е специално разработена за грижата на тази деликатна зона.

Каква козметика за интимната зона трябва да използвам?

Важно е да знаеш, че не бива да използваш обикновен сапун за ръце или шампоан за коса върху интимната си зона, тъй като те могат да предизвикат дисбаланс в pH-то на кожата. Освен това, те съдържат съставки като сулфати, които изсушават допълнително. Това може да доведе до прекомерно изсушаване и поява на кожни раздразнения. 

Ето защо ти препоръчваме да използваш интимен гел, който внимателно измива интимната зона и я държи чиста през деня, докато поддържа оптимално pH на кожата. 

Мъжете и жените се различават по своята анатомия. Освен това и нуждите на тялото на свеки пол са различни, което означава, че един и също козметичен продукт за измиване не би бил подходящ и за мъже, и за жени.

Интимният гел за жени обикновено съдържа млечна киселина, която се използва за ексфолиране и овлажняване, за да се поддържа pH баланс между 3,5 - 4,5.  От друга страна интимната козметика за мъже съдържа глицерин, който е много по-щадящ за интимната зона.

Нивото на pH на кожата в интимната зона на мъжете е между 5 - 5,5, което означава, че интимният гел за жени не би бих подходящ , защото това би нарушило нивото на pH и би причинило дразнене.


Предимства на интимния гел

  • Интимния гел гарантира пълна грижа за интимната зона 
  • Помага при облекчаване на сърбежа и предотвратява неговата повторна поява
  • Предотвратява нежелана миризма и поддържа интимната зона през целия ден
  • Интимния гел намалява дразненето и възпалението и поддържа интимната област защитена

Когато избираш интимен гел, се увери, че той има лека формула без съдържание на вредни химикали, аромати, изкуствени цветове и синтетични добавки.

Препоръчваме ти душ геловете за тяло и интимна зона на Angry Beards - Jack Saloon и Urban Twofinger. Те са подходящи за измиване както на цялото тяло, така и за измиване на интимната зона (скротума). Съдържат тензиди и активен въглен, които се борят срещу мръсотията, като не изсушават кожата.

 


Освен редовното почистване под душа, има още няколко допълнителни правила за интимна грижа, които е препоръчително да спазваш, за да поддържаш безупречна интимна хигиена.


Както вече споменахме, скротумът съдържа голям брой потни жлези, които карат интимната зона да се поти. Ето защо ти препоръчваме да използваш хигиенни мокри кърпички, с които да се освежаваш при нужда.

Освежаващите кърпички за интимната зона на Angry Beards представляват мокри кърпички с добавена млечна киселина, която поддържа естественото pH на кожата, както и хиалуронова киселина, която помага за укрепване на естествената липидна бариера, така че кожата да не изсъхва прекомерно.  

Добавени са също така преботичен комплекс, който поддържа здравето на кожата, ментол и стимулиращата съставка ментил никотинат, която също добавя леко охлаждащо ментово усещане. 

Те са подходящи за бързо почистване на интимната зона, така че да не се налага да тичаш към банята, в случай на неочаквана романтична среща.

Ако си от мъжете, чието ежедневие преминава по цял ден на крак или спортуваш усилено, то най-вероятно, в даден момент през деня усещаш леко запарване, придружено от неприятно протриване и залепване между краката. Ето защо ти препоръчваме да добавиш към рутината си гелът против протриване и залепване за интимната зона на Angry Beards.

Той успокоява и предотвратява протриването и залепването на скротума. Съдържа естествени екстракти и антиоксидантни съставки, които ще поддържат интимната ти зона в перфектна форма. Лекият му цитрусов аромат в комбинация с нотка на ментол освежава интимната зона и премахва неприятната миризма, без да предизвиква неудобни въпроси.

 


В случаите, когато не си толкова активен, а просто прекарваш време пред компютъра, използвай
дезодорант против изпотяване за интимната зона Angry Beards. 

Интимната зона се поти по хиляди причини и не винаги е в резултат на спортна активност. Геймърите, шахматистите и мъжете, работещи в офис, също познават това чувство. Достатъчно е само малко умствено натоварване в работата или лош коментар по твой адрес от колега в офиса, който да накара потните жлези да работят с пълна пара.

Дезодорантът против изпотяване за интимната зона е идеалното решение за ежедневни ситуации, които не са причинени от високо физическо натоварване, като например работа в офиса, излежаване на дивана или пътуване в претъпкан градски транспорт. 

Дезодорантът представлява нежен към кожата гел със съдържание на силиций и нишесте, които абсорбират потта. Освен това, той съдържа екстракт от градински чай и други подбрани съставки, борещи се с миризмата на тялото. Добавени са глицерин и екстракт от китайско чаено дърво (матча), които съдържат изобилие от витамини и минерали за допълнително подхранване и грижа за кожата.

Съставките в дезодоранта се борят с изпотяването на няколко фронта. Част от тях абсорбират потта, други се грижат за регулиране на изпотяването, а трети - осигуряват дезодориращ ефект.


Ако имаш нужда от двойна защита можеш да се подсигуриш с Подаръчен комплект за грижа интимната зона Angry Beards, който съдържа и двата продукта. 

Друг съвет, който е препоръчително да спазваш, е може би един от най-очевидните съвети за интимна грижа, а именно -  да носиш чисто бельо. Както вече споменахме по-горе, изпотяването насърчава растежа на бактерии. Освен че бельото, което използваш, трябва да е чисто, е добре да обърнеш специално внимание и на материята, от която то е изработено. Препоръчваме ти да използваш памучно бельо пред такова от синтетични материали. Памукът е лек материал, който предотвратява изпотяването в интимната зона и запазва кожата суха.

Вярваме, че тези съвети ще ти бъдат от полза в поддържането на оптимална интимна хигиена. Всички продукти за интимна грижа на нашия сайт можеш да разгледаш тук.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за Мъжа

Грижа за Мъжа

Интимна грижа за мъже

Какво трябва да знаеш за интимната грижа за мъже

Научи как да се грижиш за интимната си зона с правилната интимна козметика, която е формулирана специално за мъже, така че да я поддържа в безупречно състояние. Научи как да се грижиш за интимната си зона с правилната интимна козметика, която е формулирана специално за мъже, така че да я поддържа в безупречно състояние. 2023-06-27T11:53:58+03:00 Интимна грижа за мъже

<p><span>Открай време, концепцията за интимна грижа се е ограничава най-вече само до тази на жените. Това е мит, който е крайно време да бъде опроверган. Много проучвания показват, че <strong>над 75 % от мъжете често се оплакват от сърбеж или раздразнения в интимната зона</strong>. Причината за това е, че те не използват правилните продукти за интимна хигиена.&nbsp;&nbsp;</span>&nbsp;</p> <p><span><strong>Кожата в интимната зона е по-чувствителна</strong> от всяка друга зона по тялото и като такава, тя се нуждае от отделна хигиенна рутина, която да е едновременно <strong>ефективна и щадяща.</strong></span>&nbsp;</p> <p><span>Знаеш ли, че скротумът съдържа повече потни жлези, отколкото всяка друга част на тялото? Ето защо е изключително важно всеки мъж да поддържа добра хигиена на интимната си зона.&nbsp;</span>&nbsp;</p> <p><span><strong>Правилната интимна грижа предотвратява появата на неприятни миризми, както и кожни раздразнения като сърбеж и обрив.</strong> Освен това, интимната хигиена е от съществено значение за здравето на всеки човек.</span>&nbsp;</p> <p><span><strong>Кожата в интимната зона на мъжете е с по-високо pH</strong>, което подпомага задържането на естествените бактерии по тялото и ги държи под контрол. Всяка промяна в pH-то на интимната зона би довела до нарастване броя на бактериите, в резултат на което може да се появи кожно раздразнение или инфекция.</span>&nbsp;</p> <p><span>Всичко това лесно може да се предотврати, с правилната <a title="Интимна козметика за мъже" href="https://shave.bg/category/intimna-kozmetika" target="_blank" rel="noopener"><strong>интимна козметика</strong></a>, която е специално разработена за грижата на тази деликатна зона.<br /><br /></span></p> <h2>Каква козметика за интимната зона трябва да използвам?<br /><br /></h2> <p><span>Важно е да знаеш, че <strong>не бива да използваш обикновен сапун за ръце или шампоан за коса върху интимната си зона</strong>, тъй като те могат да предизвикат дисбаланс в pH-то на кожата. Освен това, те съдържат съставки като сулфати, които изсушават допълнително. Това може да доведе до прекомерно изсушаване и поява на кожни раздразнения.</span>&nbsp;</p> <p><span>Ето защо ти препоръчваме да използваш <strong>интимен гел</strong>, който<strong> внимателно измива интимната зона и я държи чиста през деня,</strong> докато поддържа оптимално pH на кожата.</span>&nbsp;</p> <p><span>Мъжете и жените се различават по своята анатомия. Освен това и нуждите на тялото на свеки пол са различни, което означава, че един и също козметичен продукт за измиване <strong>не би бил подходящ и за мъже, и за жени.</strong></span></p> <p><span>Интимният гел за жени обикновено съдържа млечна киселина, която се използва за ексфолиране и овлажняване, за да се поддържа pH баланс между 3,5 - 4,5.&nbsp; От друга страна интимната козметика за мъже съдържа <strong>глицерин</strong>, който е много по-щадящ за интимната зона.</span></p> <p><span>Нивото на pH на кожата в интимната зона на мъжете е между 5 - 5,5, което означава, че интимният гел за жени не би бих подходящ , защото това би нарушило нивото на pH и би причинило дразнене.<br /><br /><a href="https://shave.bg/product/dush-gel-za-tyalo-i-intimna-zona-za-maje-angry-beards-jack-saloon" target="_blank" rel="noopener" title="Душ гел за тяло и интимна зона за мъже Angry Beards, Jack Saloon"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/dush-gel-za-tyalo-i-intimna-zona-jack-saloon.jpeg" width="400" height="400" class="aligncenter" /></a></span></p> <h4><span><br />Предимства на интимния гел<br /><br /></span></h4> <ul> <li aria-level="1"><span>Интимния гел гарантира пълна грижа за интимната зона&nbsp;</span></li> <li aria-level="1"><span>Помага при облекчаване на сърбежа и предотвратява неговата повторна поява</span></li> <li aria-level="1"><span>Предотвратява нежелана миризма и поддържа интимната зона през целия ден</span></li> <li aria-level="1"><span>Интимния гел намалява дразненето и възпалението и поддържа интимната област защитена</span></li> </ul> <p><span>Когато избираш интимен гел, се увери, че той има <strong>лека формула </strong>без съдържание на вредни химикали, аромати, изкуствени цветове и синтетични добавки.</span></p> <p><span>Препоръчваме ти <a title="Душ гел за тяло и интимна зона" href="https://shave.bg/category/dush-gelove?vendors=angry-beards" target="_blank" rel="noopener"><strong>душ геловете за тяло и интимна зона на Angry Beards</strong></a> - <strong><a title="Душ гел за тяло и интимна зона за мъже Angry Beards, Jack Saloon" href="https://shave.bg/product/dush-gel-za-tyalo-i-intimna-zona-za-maje-angry-beards-jack-saloon" target="_blank" rel="noopener">Jack Saloon</a> и <a title="Душ гел за тяло и интимна зона за мъже Angry Beards, Urban Twofinger" href="https://shave.bg/product/dush-gel-za-tyalo-i-intimna-zona-za-maje-angry-beards-urban-twofinger" target="_blank" rel="noopener">Urban Twofinger</a></strong>. Те са подходящи за измиване както на цялото тяло, така и за измиване на интимната зона (скротума). Съдържат тензиди и активен въглен, които се борят срещу мръсотията, като не изсушават кожата.</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/dush-gel-za-tyalo-i-intimna-zona-za-maje-angry-beards-jack-saloon" target="_blank" rel="noopener" title="Душ гел за тяло и интимна зона за мъже Angry Beards, Jack Saloon"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/dush-gel-jack-saloon.jpeg" width="400" height="400" /></a>&nbsp;<a href="https://shave.bg/product/dush-gel-za-tyalo-i-intimna-zona-za-maje-angry-beards-urban-twofinger" target="_blank" rel="noopener" title="Душ гел за тяло и интимна зона за мъже Angry Beards, Urban Twofinger"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/dush-gel-urban-twofinger.jpeg" width="400" height="400" /></a></p> <p><span><br />Освен редовното почистване под душа, има<strong> още няколко допълнителни правила за интимна грижа</strong>, които е препоръчително да спазваш, за да поддържаш безупречна интимна хигиена.</span><span><br /></span><span><br /></span><span>Както вече споменахме, скротумът съдържа голям брой потни жлези, които карат интимната зона да се поти. Ето защо ти препоръчваме да използваш <strong>хигиенни мокри кърпички</strong>, с които да се освежаваш при нужда.<br /></span></p> <p><a title="Освежаващи кърпички за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Freshfella" href="https://shave.bg/product/osvejavashti-karpichki-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-freshfella-5-br" target="_blank" rel="noopener"><strong>Освежаващите кърпички за интимната зона на Angry Beards</strong></a><span> представляват мокри кърпички с<em> добавена млечна киселина</em>, която поддържа естественото pH на кожата, както и <em>хиалуронова киселина</em>, която помага за укрепване на естествената липидна бариера, така че кожата да не изсъхва прекомерно.&nbsp;</span><span>&nbsp;</span></p> <p><span>Добавени са също така <em>преботичен комплекс</em>, който поддържа здравето на кожата, <em>ментол</em> и стимулиращата съставка <em>ментил никотинат</em>, която също добавя леко охлаждащо ментово усещане.&nbsp;</span></p> <p><span>Те са подходящи за <strong>бързо</strong> <strong>почистване на интимната зона</strong>, така че да не се налага да тичаш към банята, в случай на неочаквана романтична среща.</span><a href="https://shave.bg/product/osvejavashti-karpichki-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-freshfella-5-br" target="_blank" rel="noopener" title="Освежаващи кърпички за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Freshfella, 5 бр"><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/kurpichki-za-intimna-zona-za-mazhe.jpeg" class="aligncenter" width="400" height="400" /></a></p> <p><span>Ако си от мъжете, чието ежедневие преминава по цял ден на крак или <strong>спортуваш усилено</strong>, то най-вероятно, в даден момент през деня усещаш леко запарване, придружено от неприятно протриване и залепване между краката. Ето защо ти препоръчваме да добавиш към рутината си</span><a href="https://shave.bg/product/gel-protiv-protrivane-i-zalepvane-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antistick-original" target="_blank" rel="noopener" title="Гел против протриване и залепване за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antistick Original"><strong> гелът против протриване и залепване за интимната зона на Angry Beards.</strong></a></p> <p><span>Той <strong>успокоява и предотвратява протриването и залепването на скротума</strong>. Съдържа естествени екстракти и антиоксидантни съставки, които ще поддържат интимната ти зона в перфектна форма. Лекият му цитрусов аромат в комбинация с нотка на ментол освежава интимната зона и <strong>премахва неприятната миризма</strong>, без да предизвиква неудобни въпроси.</span></p> <p>&nbsp;<a href="https://shave.bg/product/gel-protiv-protrivane-i-zalepvane-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antistick-original" target="_blank" rel="noopener" title="Гел против протриване и залепване за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antistick Original"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/gel-protiv-protrivane-za-intimna-zona-za-maje-calm-balls.jpeg" class="aligncenter" width="400" height="400" /></a></p> <p><span><br />В случаите, когато не си толкова активен, а просто прекарваш време пред компютъра, използвай </span><a href="https://shave.bg/product/dezodorant-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antisweat-original" target="_blank" rel="noopener" title="Дезодорант за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antisweat Original"><strong>дезодорант против изпотяване за интимната зона Angry Beards</strong><span>.</span>&nbsp;</a></p> <p><span>Интимната зона се поти по хиляди причини и <strong>не винаги е в резултат на спортна активност</strong>. Геймърите, шахматистите и мъжете, работещи в офис, също познават това чувство. Достатъчно е само малко умствено натоварване в работата или лош коментар по твой адрес от колега в офиса, който да накара потните жлези да работят с пълна пара.</span></p> <p><span><a title="https://shave.bg/dezodorant-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antisweat-original.html" href="https://shave.bg/product/dezodorant-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antisweat-original" target="_blank" rel="noopener"><strong>Дезодорантът против изпотяване за интимната зона</strong></a>&nbsp;е идеалното решение за ежедневни ситуации, които не са причинени от високо физическо натоварване, като например работа в офиса, излежаване на дивана или пътуване в претъпкан градски транспорт.&nbsp;</span></p> <p><span>Дезодорантът представлява <strong>нежен към кожата гел със съдържание на силиций и нишесте</strong>, които абсорбират потта. Освен това, той съдържа екстракт от градински чай и други подбрани съставки, борещи се с миризмата на тялото. Добавени са глицерин и екстракт от китайско чаено дърво (матча), които съдържат изобилие от витамини и минерали за допълнително подхранване и грижа за кожата.</span></p> <p><span>Съставките в дезодоранта се борят с изпотяването на няколко фронта. <strong>Част от тях абсорбират потта, други се грижат за регулиране на изпотяването, а трети - осигуряват дезодориращ ефект</strong>.</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/dezodorant-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antisweat-original" target="_blank" rel="noopener" title="Дезодорант за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antisweat Original"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/dezodorant-za-intimna-zona-calm-balls.jpeg" class="aligncenter" width="400" height="400" /><br /></span></a><span>Ако имаш нужда от двойна защита можеш да се подсигуриш с</span> <a href="https://shave.bg/product/podarachen-komplekt-za-grija-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antistick-antisweat-ball-sack" target="_blank" rel="noopener" title="Подаръчен комплект за грижа за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antistick, Antisweat &amp; Ball Sack"><strong>Подаръчен комплект за грижа интимната зона Angry Beards</strong></a>, който съдържа и двата продукта.&nbsp;<a href="https://shave.bg/product/gel-protiv-protrivane-i-zalepvane-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antistick-original" target="_blank" rel="noopener" title="Гел против протриване и залепване за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antistick Original"></a><a href="https://shave.bg/product/podarachen-komplekt-za-grija-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antistick-antisweat-ball-sack" target="_blank" rel="noopener" title="Подаръчен комплект за грижа за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antistick, Antisweat &amp; Ball Sack"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/komplekt-kozmetika-za-intimna-zona-za-mazhe.jpeg" class="aligncenter" width="400" height="400" /></a></p> <p><span>Друг съвет, който е препоръчително да спазваш, е може би един от най-очевидните съвети за интимна грижа, а именно -&nbsp; да носиш чисто бельо. Както вече споменахме по-горе, изпотяването насърчава растежа на бактерии. Освен че бельото, което използваш, трябва да е чисто, е добре да обърнеш специално внимание и на <strong>материята, от която то е изработено.</strong> Препоръчваме ти да използваш <strong>памучно бельо </strong>пред такова от синтетични материали. Памукът е лек материал, който предотвратява изпотяването в интимната зона и запазва кожата суха.</span></p> <p><span>Вярваме, че тези съвети ще ти бъдат от полза в поддържането на оптимална интимна хигиена. Всички продукти за интимна грижа на нашия сайт можеш да разгледаш <a href="https://shave.bg/category/intimna-kozmetika" target="_blank" rel="noopener" title="Интимна козметика за мъже"><strong>тук</strong>.</a></span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/podarachen-komplekt-za-grija-za-intimnata-zona-angry-beards-calm-balls-antistick-antisweat-ball-sack" target="_blank" rel="noopener" title="Подаръчен комплект за грижа за интимната зона, Angry Beards Calm Balls Antistick, Antisweat &amp; Ball Sack"></a></p>

,
Сравнение на продукти