Натурален душ гел: какво представлява и какви са неговите предимства?

07.06.2023 10:00:24

Натурален душ гел: какво представлява и какви са неговите предимства?

Все по-често в забързаното ежедневие се случва да пазаруваме, без да проверяваме съставките на козметичните продукти, които избираме.

Прочитайки съставките на масово продаваните козметични продукти, лесно ще забележиш, че те съдържат различни химикали и вредни субстанции, които без съмнение оставят негативен отпечатък както върху твоето тяло, така и върху околната среда.

Това не трябва да те изненадва, тъй като производствените компании масово използват тази практика, за да намалят разходите си по време на производствения процес на продуктите.

Как да предпазиш организма си от вредните съставки? Много е лесно - просто заложи на продукти и брандове, които са максимално натурални и съдържат истински съставки. По този начин ще осигуриш най-доброто за кожата си и за природата.

Натуралните душ гелове например не само са по-ефективни от душ геловете със съмнителни съставки, но и осигуряват допълнителни ползи за кожата на тялото ти.

В тази статия ще поговорим повече за това какво е душ гел и какви са предимствата на изцяло натуралните душ гелове. Нека започваме!

Защо да замениш обикновения душ гел с натурален?

1. Натуралният душ гел съдържа естествени съставки

Химическите компоненти, като натриев лаурет сулфат и парабен, масово се използват от козметичната индустрия, тъй като те са отговорни за образуването на пяна. Въпреки това функционалността им е ограничена, тъй като те не носят никакви допълнителни ползи за биологичния и физиологичния състав на кожата.

Важно е да знаеш, че тези съставки също така често могат да отключат различни кожни заболявания, като например екзема. Ето защо ти препоръчваме да използваш натурален душ гел, с който не само ще избегнеш кожните раздразнения, но и ще подхраниш кожата си.

2. Натуралният душ гел има лечебни свойства

Натуралните душ гелове съдържат естествени съставки, извлечени от природата, като по този начин те предлагат различни ползи за кожата. Някои кожни заболявания например могат да бъдат контролирани с тяхна помощ. Следователно душ геловете с натурални съставки са много повече от просто почистващ продукт.

3. Природосъобразни продукти

Масовите душ гелове на пазара, които съдържат най-различни химикали, вредят на природата, тъй като водата, която използваме, се оттича към реките и други водни тела. Именно поради това флората и фауната на водните системи търпят огромно замърсяване. 

Натуралните душ гелове, от своя страна, са много по-щадящи, както за кожата ти, така и за околната среда.

4. Антиоксиданти

Нашата кожа ежедневно е подложена на множество фактори, които я увреждат, като например мръсният въздух, топлинното замърсяване, най-различни чужди частици и токсични компоненти в козметичните продукти.

Натуралният душ гел съдържа естествени съставки, които подпомагат подхранването на кожата. Те са богати на антиоксиданти и се борят със свободните радикали, които увреждат клетките на кожата и причиняват преждевременно стареене и поява на бръчки.

Как да избереш качествен душ гел?

На пазара се предлагат изобилие от душ гелове, за които се твърди, че са с натурални съставки. Техните етикети често могат да бъдат подвеждащи.

Препоръчваме ти да следиш съставките, посочени на етикета, за да се увериш, че те са натурални.

Натуралните душ гелове за тяло наблягат на чисти съставки, произведени с помощта на по-добри производствени практики.

Натурални душ гелове, които препоръчваме

Beviro е чешки премиум бранд, който се специализира в производството на висококачествени продукти за мъже с възможно най-натурални съставки.

Натуралните душ гелове на Beviro съдържат 97% натурални съставки. Останалите 3% са безопасни съставки с изкуствен произход, които задържат продукта траен за по-дълго време.

Тайното оръжие на душ геловете на Beviro е ланолинът - восъкоподобно вещество, което се извлича от овча вълна и действа изключително омекотяващо за кожата, подпомагайки заздравяването ѝ. Освен него, душ геловете съдържат още две натурални съставки - лецитин и лимонена киселина, които действат като защитна бариера за кожата и имат антиоксидантен и подмладяващ ефект.

Натуралните душ гелове на Beviro се предлагат в три изискани аромата, които ще превърнат всяко къпане в приятен ритуал:

Натурален душ гел Beviro - Sophisicated

Sophisticated е изтънчен плодов шипров аромат - мъжествен и оптимистичен. Той съчетава силните нотки на кедрово дърво и мускус със свежестта на бергамот и цитрусови листа. Този аромат ще направи деня ти по-специален и ще добави доза увереност в походката ти - независимо дали правиш първата крачка към ново приключение или поредната стъпка към заветна цел.

Натурален душ гел Beviro - Bohemian Spirit

Бохемски живот. Случайни съдбовни срещи. Летни вечери край морето. Всичко това и много още съчетава ароматът Bohemian Spirit. Той ще те обгърне със завладяващ сладък и пикантен аромат, който извиква желание за далечни пътешествия и живот, изживян пълноценно.

Натурален душ гел Beviro - Metropolitan

Не можеш да се харесаш на всички, но със завладяващия аромат Metropolitan си една идея по-близко до това да го постигнеш. Този аромат на Beviro е "швейцарското ножче" сред мъжките аромати - модерен, изчистен, мъжествен и свеж.

 

Причини, поради които можем смело да твърдим, че натуралните душ гелове са по-добри от обикновените

1. Масовите душ гелове на пазара съдържат вредни съставки.

Множество проучвания доказват, че продуктите, които съдържат петрол, парабени, минерално масло и др., могат да причинят здравословни проблеми като хормонален дисбаланс, кожно раздразнение или токсичност за органите.

 2. Натуралните душ гелове съдържат естествени съставки.

Продукти за тяло, чиито съставки са на растителна основа или са с натурален произход, могат да направят чудеса за кожата ти. Избирай продукти, които са сертифицирани като натурални.

3. Натуралните душ гелове не съдържат алергени.

Можеш да бъдеш сигурен, че при използването на натурален душ гел, който не съдържа тежки химикали и други токсични компоненти, кожата ти няма да бъде предразположена към възпаление и раздразнение, а именно обратното - ще бъде добре почистена и хидратирана.

Ако си алергичен към дадена съставка, винаги преглеждай списъка със съставки на продуктите, за да си сигурен, че те са съвместими с твоя тип кожа. 

4. Натуралните душ гелове са по-ефективни.

Те съдържат естествени съставки, които имат високи нива на антиоксиданти, които от своя страна се борят срещу свободните радикали и стареенето на кожата.

Душ геловете с натурални съставки са в пъти по-активни в сравнение с еквивалентните им душ гелове на химическа основа.

5. Натуралните продукти са по-добрият избор за кожата ти.

Продуктите на химическа основа са пълни със синтетични изкуствени съставки, които понякога могат да имат по-бързо действие, но също така могат да причинят по-големи поражения на кожата ти.

Натуралните душ гелове освен че подхранват и хидратират кожата, също така насърчават нейната регенерация.

6. Опазване на околната среда.

Натуралните душ гелове съдържат естествено отгледани съставки. По този начин те не оставят негативен екологичен отпечатък върху околната среда.

Като потребители винаги е добре да бъдем информирани относно продуктите, които използваме, и да се стремим да употребяваме продукти с възможно най-натурални съставки, които не представляват тежест върху околната среда.

7. Натуралните душ гелове са базирани на възможно най-естествени съставки.

Обикновените душ гелове съдържат неясни съставки, които могат да причинят алергични реакции и да предизвикат дразнене, което се проявява под формата на зачервяване, пъпки или друг вид белези по кожата.

Натуралните душ гелове от своя страна съдържат съставки и аромати, които не причиняват вреда на кожата и са полезни за тялото ти.

Обобщение

Използвайки натурални продукти, ти помагаш за минимизиране на вредното въздействие върху околната среда.

Натуралните душ гелове не съдържат вредни химикали и по този начин не причиняват замърсяване на флората и фауната във водните обекти.

Не е тайна, че все повече хора осъзнават потребността от използването на натурални продукти за тяло, които съдържат естествени съставки. Питаш се защо? Ние можем да отговорим на този въпрос:

Масовите душ гелове съдържат изкуствени компоненти и аромати, които вредят на кожата. Натуралните душ гелове от своя страна са базирани на естествени екстракти и съставки, които освен полезни за кожата имат и терапевтични свойства.

Често с използването на натурални продукти подкрепяш малки бизнеси, които се стремят да предоставят на клиентите си само най-доброто и разработват продуктите си с много внимание и грижа.

Най-важният извод е, че комерсиалните продукти и имиджа, който те са си изградили, са просто фасада. В действителност, те са просто разкрасена форма на почистващ препарат, който често повече вреди на кожата, отколкото да ѝ помага.

Преминавайки към натурален душ гел, ти освен че помагаш на своята кожа да бъде здрава, допринасяш и за една по-устойчива околна среда.

При подготовка на статията е използван материал от EcoMasteryProject.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за Мъжа

Грижа за Мъжа

Натурален душ гел: какво представлява и какви са неговите предимства?

Натурален душ гел - Научи всичките му предимства

Натуралните душ гелове не само са по-ефективни от тези със съмнителни съставки, но и осигуряват допълнителни ползи за кожата на тялото ти. Какви са те, научи тук. Натуралните душ гелове не само са по-ефективни от тези със съмнителни съставки, но и осигуряват допълнителни ползи за кожата на тялото ти. Какви са те, научи тук. 2023-06-07T10:38:42+03:00 Натурален душ гел: какво представлява и какви са неговите предимства?

<p><span>Все по-често в забързаното ежедневие се случва да пазаруваме, без да проверяваме съставките на козметичните продукти, които избираме.</span></p> <p><span>Прочитайки съставките на масово продаваните козметични продукти, лесно ще забележиш, че те съдържат различни химикали и вредни субстанции, които без съмнение оставят негативен отпечатък както върху твоето тяло, така и върху околната среда.</span></p> <p><span>Това не трябва да те изненадва, тъй като производствените компании масово използват тази практика, за да намалят разходите си по време на производствения процес на продуктите.</span></p> <p><span>Как да предпазиш организма си от вредните съставки? Много е лесно - просто заложи на продукти и брандове, които са </span><a title="Продукти Beviro" href="https://shave.bg/article/beviro-v-balgariya-istoriya-na-branda" target="_blank" rel="noopener"><strong>максимално натурални</strong></a><span> и съдържат </span><strong>истински съставки</strong><span>. По този начин ще осигуриш най-доброто за кожата си и за природата.</span></p> <p><a title="Натуралните душ гелове Beviro" href="https://shave.bg/category/dush-gelove?vendors=beviro" target="_blank" rel="noopener"><strong>Натуралните душ гелове</strong></a><span> например не само са по-ефективни от душ геловете със съмнителни съставки, но и осигуряват </span><strong>допълнителни ползи</strong><span> за кожата на тялото ти.<br /></span><br /><span>В тази статия ще поговорим повече за това </span><strong>какво е душ гел</strong><span> и </span><strong>какви са предимствата на изцяло натуралните душ гелове</strong><span>. Нека започваме!</span></p> <h3>Защо да замениш обикновения душ гел с натурален?<br /><br /></h3> <h4>1. Натуралният душ гел съдържа естествени съставки<br /><br /></h4> <p><span>Химическите компоненти, като натриев лаурет сулфат и парабен, масово се използват от козметичната индустрия, тъй като те са отговорни за образуването на пяна. Въпреки това </span><strong>функционалността им е ограничена</strong><span>, тъй като те не носят никакви допълнителни ползи за биологичния и физиологичния състав на кожата.</span></p> <p><span>Важно е да знаеш, че тези съставки също така често могат да отключат различни кожни заболявания, като например екзема. Ето защо ти препоръчваме да използваш </span><a title="Натурален душ гел Beviro" href="https://shave.bg/category/dush-gelove?vendors=beviro" target="_blank" rel="noopener"><strong>натурален душ гел</strong></a><span>, с който не само ще </span><strong>избегнеш кожните раздразнения, но и ще подхраниш кожата си</strong><span>.<br /></span></p> <h4>2. Натуралният душ гел има лечебни свойства<br /><br /></h4> <p><span>Натуралните душ гелове съдържат естествени съставки, извлечени от природата, като по този начин те предлагат различни ползи за кожата. Някои кожни заболявания например могат да бъдат контролирани с тяхна помощ. Следователно душ геловете с натурални съставки са много повече от просто почистващ продукт.<br /></span></p> <h4>3. Природосъобразни продукти<br /><br /></h4> <p><span>Масовите душ гелове на пазара, които съдържат най-различни химикали, вредят на природата, тъй като водата, която използваме, се оттича към реките и други водни тела. Именно поради това флората и фауната на водните системи търпят огромно замърсяване.&nbsp;</span></p> <p><span><a title="Натурални душ гелове Beviro" href="https://shave.bg/category/dush-gelove?vendors=beviro" target="_blank" rel="noopener">Натуралните душ гелове</a>, от своя страна, са много по-щадящи, както за кожата ти, така и за околната среда.<br /></span></p> <h4>4. Антиоксиданти<br /><br /></h4> <p><span>Нашата кожа ежедневно е подложена на множество фактори, които я увреждат, като например мръсният въздух, топлинното замърсяване, най-различни чужди частици и токсични компоненти в козметичните продукти.<br /></span><br /><span>Натуралният душ гел съдържа </span><strong>естествени съставки</strong><span>, които </span><strong>подпомагат подхранването</strong><span> на кожата. Те са богати на </span><strong>антиоксиданти</strong><span> и се борят със свободните радикали, които увреждат клетките на кожата и причиняват преждевременно стареене и поява на бръчки.</span></p> <h3>Как да избереш качествен душ гел?<br /><br /></h3> <p><span>На пазара се предлагат изобилие от душ гелове, за които се твърди, че са с натурални съставки. Техните етикети често могат да бъдат подвеждащи.</span></p> <p><span>Препоръчваме ти да следиш съставките, посочени на етикета, за да се увериш, че те са натурални.</span></p> <p><span><a title="Натурални душ гелове Beviro" href="https://shave.bg/category/dush-gelove?vendors=beviro" target="_blank" rel="noopener">Натуралните душ гелове</a> за тяло наблягат на чисти съставки, произведени с помощта на по-добри производствени практики.</span></p> <h3>Натурални душ гелове, които препоръчваме<br /><br /></h3> <p><span><a title="История на Beviro" href="https://shave.bg/article/beviro-v-balgariya-istoriya-na-branda" target="_blank" rel="noopener">Beviro</a> е чешки премиум бранд, който се специализира в производството на висококачествени продукти за мъже с възможно най-натурални съставки.</span></p> <p><a title="Натурални душ гелове на Beviro" href="https://shave.bg/category/dush-gelove?vendors=beviro" target="_blank" rel="noopener"><strong>Натуралните душ гелове на Beviro </strong></a><span>съдържат 97% натурални съставки. Останалите 3% са безопасни съставки с изкуствен произход, които задържат продукта траен за по-дълго време.</span></p> <p><span>Тайното оръжие на душ геловете на Beviro е </span><strong>ланолинът - </strong><span>восъкоподобно вещество, което се извлича от овча вълна и действа изключително омекотяващо за кожата, подпомагайки заздравяването ѝ. Освен него, душ геловете съдържат още две натурални съставки - лецитин и лимонена киселина, които действат като защитна бариера за кожата и имат антиоксидантен и подмладяващ ефект.<br /></span><br /><span>Натуралните душ гелове на Beviro се предлагат в</span><a title="Натурални душ гелове Beviro" href="https://shave.bg/category/dush-gelove?vendors=beviro" target="_blank" rel="noopener"><strong>&nbsp;три изискани аромата</strong></a><span>, които ще превърнат всяко къпане в приятен ритуал:</span></p> <h4>Натурален душ гел Beviro - Sophisicated<br /><br /></h4> <p><span><a title="Натурален душ гел Beviro Sophisticated" href="https://shave.bg/product/naturalen-dush-gel-beviro-sophisticated-250-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Sophisticated</strong></a> е изтънчен плодов шипров аромат </span><strong>- мъжествен и оптимистичен.</strong><span> Той съчетава силните нотки на кедрово дърво и мускус със свежестта на бергамот и цитрусови листа. Този аромат ще направи деня ти по-специален и ще добави доза увереност в походката ти - независимо дали правиш първата крачка към ново приключение или поредната стъпка към заветна цел.</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/naturalen-dush-gel-beviro-sophisticated-250-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Натурален душ гел Beviro - Sophisticated, 250 ml"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/sophisticated-beviro.jpg" width="300" height="300" class="aligncenter" /></span></a></p> <h4>Натурален душ гел Beviro - Bohemian Spirit</h4> <p></p> <p><span>Бохемски живот. Случайни съдбовни срещи. Летни вечери край морето. Всичко това и много още съчетава ароматът </span><a title="Натурален душ гел Beviro - Bohemian Spirit" href="https://shave.bg/product/naturalen-dush-gel-beviro-bohemian-spirit-250-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Bohemian Spirit</strong></a><span>. Той ще те обгърне със </span><strong>завладяващ сладък и пикантен аромат</strong><span>, който извиква желание за далечни пътешествия и живот, изживян пълноценно.</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/naturalen-dush-gel-beviro-bohemian-spirit-250-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Натурален душ гел Beviro - Bohemian Spirit, 250 ml"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/bohemian-spirit-beviro.jpg" width="300" height="300" class="aligncenter" /></span></a></p> <h4>Натурален душ гел Beviro - Metropolitan<br /><br /></h4> <p><span>Не можеш да се харесаш на всички, но със завладяващия аромат </span><a title="Натурален душ гел Beviro - Metropolitan" href="https://shave.bg/product/naturalen-dush-gel-beviro-metropolitan-250-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Metropolitan</strong></a><span> си една идея по-близко до това да го постигнеш. Този аромат на Beviro е "швейцарското ножче" сред мъжките аромати - </span><strong>модерен, изчистен, мъжествен и свеж.</strong></p> <p>&nbsp;<a href="https://shave.bg/product/naturalen-dush-gel-beviro-metropolitan-250-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Натурален душ гел Beviro - Metropolitan, 250 ml"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/metropolitan-beviro.jpg" width="300" height="300" class="aligncenter" /></a></p> <p></p> <h3>Причини, поради които можем смело да твърдим, че натуралните душ гелове са по-добри от обикновените<br /><br /></h3> <p><strong>1. Масовите душ гелове на пазара съдържат вредни съставки.<br /></strong><span><br /></span><span>Множество проучвания доказват, че продуктите, които съдържат петрол, парабени, минерално масло и др., могат да причинят здравословни проблеми като хормонален дисбаланс, кожно раздразнение или токсичност за органите.</span></p> <p><strong>&nbsp;2. Натуралните душ гелове съдържат естествени съставки.</strong><span><br /></span><span><br /></span><span>Продукти за тяло, чиито съставки са на растителна основа или са с натурален произход, могат да направят чудеса за кожата ти. Избирай продукти, които са сертифицирани като натурални.</span><span><br /></span></p> <p><strong>3. Натуралните душ гелове не съдържат алергени.<br /><br /></strong><strong></strong><span>Можеш да бъдеш сигурен, че при използването на натурален душ гел, който не съдържа тежки химикали и други токсични компоненти, кожата ти няма да бъде предразположена към възпаление и раздразнение, а именно обратното - ще бъде добре почистена и хидратирана.</span></p> <p><span>Ако си алергичен към дадена съставка, винаги преглеждай списъка със съставки на продуктите, за да си сигурен, че те са съвместими с твоя тип кожа.&nbsp;</span></p> <p><strong>4. Натуралните душ гелове са по-ефективни.<br /><br /></strong><span>Те съдържат естествени съставки, които имат високи нива на антиоксиданти, които от своя страна се борят срещу свободните радикали и стареенето на кожата.</span></p> <p><span>Душ геловете с натурални съставки са в пъти по-активни в сравнение с еквивалентните им душ гелове на химическа основа.</span></p> <p><strong>5. Натуралните продукти са по-добрият избор за кожата ти.<br /><br /></strong><strong></strong><span>Продуктите на химическа основа са пълни със синтетични изкуствени съставки, които понякога могат да имат по-бързо действие, но също така могат да причинят по-големи поражения на кожата ти.</span></p> <p><span>Натуралните душ гелове освен че подхранват и хидратират кожата, също така насърчават нейната регенерация.</span></p> <p><strong>6. Опазване на околната среда.<br /></strong><span><br />Натуралните душ гелове съдържат естествено отгледани съставки. По този начин те не оставят негативен екологичен отпечатък върху околната среда.</span></p> <p><span>Като потребители винаги е добре да бъдем информирани относно продуктите, които използваме, и да се стремим да употребяваме продукти с възможно най-натурални съставки, които не представляват тежест върху околната среда.</span></p> <p><strong>7. Натуралните душ гелове са базирани на възможно най-естествени съставки.<br /></strong><span><br /></span><span>Обикновените душ гелове съдържат неясни съставки, които могат да причинят алергични реакции и да предизвикат дразнене, което се проявява под формата на зачервяване, пъпки или друг вид белези по кожата.</span></p> <p><span>Натуралните душ гелове от своя страна съдържат съставки и аромати, които не причиняват вреда на кожата и са полезни за тялото ти.</span></p> <h3>Обобщение<br /><br /></h3> <p><span>Използвайки натурални продукти, ти помагаш за</span><strong> минимизиране на вредното въздействие върху околната среда.</strong></p> <p><span>Натуралните душ гелове </span><strong>не съдържат вредни химикали</strong><span> и по този начин не причиняват замърсяване на флората и фауната във водните обекти.</span></p> <p><span>Не е тайна, че все повече хора осъзнават потребността от използването на </span><strong><a title="Натурални душ гелове Beviro" href="https://shave.bg/category/tyalo?vendors=beviro" target="_blank" rel="noopener">натурални продукти за тяло</a>, които съдържат естествени съставки</strong><span>. Питаш се защо? Ние можем да отговорим на този въпрос:</span></p> <p><span>Масовите душ гелове съдържат изкуствени компоненти и аромати, които вредят на кожата. Натуралните душ гелове от своя страна са </span><strong>базирани на естествени екстракти и съставки, които освен полезни за кожата имат и терапевтични свойства.</strong></p> <p><span>Често с използването на натурални продукти </span><a title="Продукти Beviro" href="https://shave.bg/article/beviro-v-balgariya-istoriya-na-branda" target="_blank" rel="noopener"><strong>подкрепяш малки бизнеси</strong></a><span>, които се стремят да предоставят на клиентите си само най-доброто и разработват продуктите си с много внимание и грижа.</span></p> <p><span>Най-важният извод е, че комерсиалните продукти и имиджа, който те са си изградили, са просто фасада. В действителност, те са просто разкрасена форма на почистващ препарат, който често повече вреди на кожата, отколкото да ѝ помага.</span></p> <p><span>Преминавайки към натурален душ гел, ти освен че помагаш на своята кожа да бъде здрава, допринасяш и за една по-устойчива околна среда.<br /></span><br /><span>При подготовка на статията е използван материал от </span><a title="Статия " href="https://www.ecomasteryproject.com/organic-body-wash/#:~:text=Plants%20that%20are%20grown%20organically,in%20regular%20chemical%2Dbased%20products" target="_blank" rel="noopener"><span>EcoMasteryProject</span></a><span>.</span></p>

Сравнение на продукти