Разлики между тоалетна вода и парфюм - Кое да избереш?

07.06.2023 16:07:30

Разлики между тоалетна вода и парфюм - Кое да избереш?

Ароматът има свойството да предизвиква сетивата. 

Зоните в мозъка, които контролират спомените, емоциите и миризмите, са преплетени. Това без съмнение означава, че има неконтролируема връзка между най-ярките ти спомени и ароматите. Така че, в известен смисъл, изборът на парфюм не е просто избор на аромат, а и избор на начина, по който хората ще те запомнят.

Въпреки това ароматът несъмнено е един от най-личните козметични продукти, които можеш да закупиш. Всяка една бутилка предлага редица неща, които да разгадаеш: тип, цена, горни нотки, долни нотки; да не говорим за начина, по който ароматът се смесва с твоята собствена уникална телесна химия.

Въпреки това има един фактор, с който задължително трябва да си запознат при избора на продукт, и това е да разбереш каква е разликата между двете основни категории в света на ароматите: тоалетна вода и парфюмна вода.

Океанът от опции и аромати, които се предлагат на пазара, лесно може да те обърка. Затова в тази статия те запознаваме с всичко, което трябва да знаеш, за да избереш правилния за теб продукт.

Тоалетна вода или парфюмна вода: Фактите

Оказва се, че ключовата разлика между двата типа продукти в крайна сметка не е толкова сложна. Всъщност, тя е изключително семпла и научно обоснована.

“Парфюмната вода има по-висока концентрация на парфюмни масла от тоалетната вода”, обяснява Лора Слаткин, основател на Nest New York. “В света на ароматите редът от най-висока до най-ниска концентрация на чистия парфюм в продукта, е винаги както следва: парфюмна вода, след това тоалетна вода и накрая одеколон.”

Обикновено парфюмната вода е съставена от 15-20% парфюмни масла, докато в тоалетната вода това съдържание е малко по-ниско и варира между 10% и 15%, според Bee Shapiro, основател на линия аромати Ellis Brooklyn в Ню Йорк.

Точните композиции варират между различните марки, но едно е сигурно - тоалетната вода е “по-лека и свежа”, казва Едуардо Валадез, директор на маркетинг отдела във френската парфюмерия Diptyque. Парфюмът от своя страна обикновено е “по-плътен и по-богат”, поради по-високата концентрация на парфюмни масла.

Парфюмна вода и тоалетна вода - Ухаят ли еднакво?

Ако и двата вида аромати са създадени с едни и същи нотки, то тогава - да, те ще ухаят подобно, но не съвсем еднакво. 

Например при пръскане на лавандулова парфюмна вода тя би освободила по-висока концентрация на аромат в сравнение с тоалетна вода със същия аромат. С увеличаване на количеството на парфюмните масла “в кожата могат да се развият определени нотки, които правят аромата по-богат, по-остър или по-сладък”, в зависимост от химическия състав на аромата, обяснява Валадез.

Различните нива на концентрация на един и същи аромат могат да бъдат изключително фини, което е част от забавлението, според Шапиро, тъй като това “позволява на различни нотки или съставки да дишат”, създавайки уникално изживяване за потребителя.

Извод: Парфюмна вода и тоалетна вода в един и същи аромат могат да се определят по-скоро като братовчеди, отколкото като братя или сестри. Разбира се, има прилика в нотките, но всяка от тях определено носи своята доза уникалност.

Изтича ли срокът на годност на парфюмната вода и тоалетната вода?

“В зависимост от качеството на съставките и къде продукта бива съхраняван, парфюмите имат срок на годност от поне три до пет години”, обяснява Слаткин, но всъщност всичко зависи и от архитектурата на индивидуалния аромат.

Тоалетната вода има тенденция да старее малко по-бавно, благодарение на по-високата концентрация на алкохол, която действа като защитен консервант. От друга страна, чистите и безалкохолни аромати ще загубят интензивността си най-бързо.

За да увеличиш максимално срока на годност на парфюмната или тоалетната си вода, препоръчваме да я съхраняваш на хладно, сухо и тъмно място.

Пази парфюмната или тоалетната вода от прекомерна светлина, температурни промени (особено топлинни такива) и излагане на кислород, тъй като тези фактори ще ускорят влошаването на качеството на аромата. Ако цветът на парфюма се промени в по-тъмен нюанс или ароматът стане леко кисел или мухлясал, е време да го изхвърлиш.

Истината е, че въпреки бутилката да изглежда стилна и шикозна на шкафчето ти, огрята от слънцето, това не е най-мъдрият начин за съхранение на продукта.

Парфюмната или тоалетната вода е по трайна?

В повечето случаи, парфюмната вода е по-трайна, казва Шапиро, който също предупреждава, че различните нотки носят различна дълготрайност. “Не може да се сравнят, да речем, плодова и свежа парфюмна вода с много дървесна тоалетна вода” обяснява тя. “Плодовите и свежи нотки обикновено са връхни нотки и се изпаряват по-бързо, дори при по-високи концентрации”

Най-интересното за всяка парфюмна или тоалетна вода е, че всеки усеща аромата по различен начин, в зависимост от това как съставът ѝ реагира със специфичните масла на кожата на всеки човек. С други думи, парфюмът на най-добрият ти приятел може да ухае божествено на неговата кожа, но на твоята може да реагира по-друг начин и да не мирише толкова неустоимо.

Ароматът се задържа най-добре върху маслата, които произвежда кожата ти. Ето защо, хората със суха кожа може да се наложи да използват по-висока концентрация на аромат, за да може той да има по-дълготраен ефект.

Преди всичко трябва да се водиш по златното правило на аромата, което гласи: “Никога не съди даден аромат, докато не го изпробваш върху собствената си кожа!”

Тоалетната вода "по-евтина" ли е от парфюмната вода?

Разглеждайки ценовите точки между двата продукта, лесно става ясно, че тоалетната вода е “по-евтиният” от двата продукта. На базата на тази информация, някои биха направили заключението, че това прави тоалетната вода и по-малко ценният или “изискан” продукт. Въпреки това, не бива да се водим само по цената, когато формираме преценката си.

“Тоалетната вода е по-евтина, защото има по-ниска концентрация на парфюмни масла”, казва Слаткин. “Не защото съставките са различни”.

Интензивността на аромата, който избираш да носиш, зависи изцяло от теб. Трябва да избереш този тип продукт и аромат, който ухае добре на твоята кожа, независимо от концентрацията на парфюмните масла в него.

Приеми тоалетната вода и парфюмната вода като за два различни вида парфюми, които са на твое разположение, в зависимост от това, което търсиш, а не като продукт, който определя качеството на твоята личност. В крайна сметка, хората около теб не виждат бутилката, с която се пръскаш, а усещат аромата, който носиш.

Кое да избереш между тоалетна вода и парфюмна вода?

Най-лесният начин да избереш един от двата варианта е да се запиташ колко силен искаш да бъде твоят аромат. По-високата концентрация на аромат в една парфюмна вода осигурява по-дълготраен аромат, докато тоалетната вода има по-ниска концентрация на парфюмни масла, следователно е по-лека и може да се използва по-смело и свободно.

Може да започнеш с тоалетна вода и постепенно да преминеш към парфюмна вода, ако желаеш да експериментираш с ароматите, но това, разбира се, не е задължително.

Препоръчваме ти да се довериш на собствените си инстинкти и обонянието си, за да разбереш кои аромати ти допадат най-много.

Преди всичко, не взимай толкова насериозно избора на аромат. Не се страхувай да експериментираш и да изпробваш различни парфюмни и тоалетни води, преди да избереш този аромат, който усещаш като свой. Може да откриеш аромат, който не си и предполагал, че ще ти хареса. Забавлявай се и може да останеш очарован!

Как да носиш тоалетна вода или парфюмна вода?

Всички сме попадали в ситуация, в която например колега или друг пътник в метрото до нас ухае толкова силно на парфюм, че е почти невъзможно да се концентрираме върху нещо друго, което правим. За да избегнеш точно ти да бъдеш този човек, е достатъчно да знаеш, как правилно да носиш и използваш аромата си.

В горещите летни месеци препоръчваме да използваш тоалетна вода, тъй като тя е по-свежа и лека за носене като аромат, поради по-малката концентрация на парфюмни масла в нея.

Богатата, наситена парфюмна вода се съчетава най-добре с вечерни дейности и с по-студения климат, тъй като ароматът се разсейва по-бързо при наличието на сух въздух. В такъв случай ще се нуждаеш от по-висока концентрация на аромат.

За ежедневно носене както на тоалетна вода, така и на парфюмна вода, напръскай върху пулсовите точки - на шията или китките си. За да засилиш ефекта, например вечер преди среща, може да напръскаш във въздуха и да минеш през облака от аромат или да впръскаш парфюма един-два пъти в косата ти, ако тя е по-дълга. 

Носенето на аромат може да се оприличи като фино и изящно изкуство, което изразява твоята същност, без да се налага да казваш и дума.

Аромати, които препоръчваме:

Тоалетна вода за мъже

За един наистина неповторим и мъжествен аромат, препоръчваме тоалетната вода на Beviro. Тя съдържа 10% парфюмни масла, което прави аромата ѝ наситен, неустоим и траен.

Предлага се в два съвършени аромата:

Metropolitan е свеж мъжествен аромат, идеален за забързания градски начин на живот. Съчетанието между пикантните мандарина, бергамот и черен пипер и свежите лавандула и жасмин несъмнено ще накарат хората да се обръщат след теб.

Bohemian Spirit впечатлява със своя сладък и пикантен аромат. Той съчетава в себе си пикантните нотки на цитрусови плодове, розмарин и gingerbread сладкиш със сладките нотки на бадем и тонка боб. Те се комбинират идеално с аромата на кожа, пачули и кедър. Един наистина освобождаващ сетивата аромат!

Парфюми за мъже
 

Парфюмът More Jack Saloon на Angry Beards  представлява изтънчен комплекс от аромати, етанол и още няколко помощника. В него ще намериш бленд от свежи аромати, подкрепени с първокласен мускус, ванилия, сандалово дърво и кимион. Той е толкова наситен, че се задържа на кожата цяло денонощие. 

При подготовка на тази статия са използвани материали от InStyle.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за Мъжа

Грижа за Мъжа

Разлики между тоалетна вода и парфюм - Кое да избереш?

Тоалетна вода или парфюм - Научи разликите тук

Питаш се каква е разликата между тоалетната вода и парфюма и не можеш да вземеш решение кое да избереш? Научи каква е разликата между двете и направи своя избор. Питаш се каква е разликата между тоалетната вода и парфюма и не можеш да вземеш решение кое да избереш? Научи каква е разликата между двете и направи своя избор. 2023-06-18T23:19:39+03:00 Разлики между тоалетна вода и парфюм - Кое да избереш?

<p><strong>Ароматът има свойството да предизвиква сетивата.&nbsp;</strong></p> <p><span>Зоните в мозъка, които контролират спомените, емоциите и миризмите, са преплетени. Това без съмнение означава, че има </span><strong>неконтролируема връзка между най-ярките ти спомени и ароматите</strong><span>. Така че, в известен смисъл, изборът на парфюм не е просто избор на аромат, а и избор на начина, по който хората ще те запомнят.</span></p> <p><span>Въпреки това ароматът несъмнено е един от </span><strong>най-личните козметични продукти</strong><span>, които можеш да закупиш. Всяка една бутилка предлага редица неща, които да разгадаеш: тип, цена, горни нотки, долни нотки; да не говорим за начина, по който ароматът се смесва с твоята собствена уникална телесна химия.</span></p> <p><span>Въпреки това има един фактор, с който задължително трябва да си запознат при избора на продукт, и това е да разбереш каква е разликата между двете основни категории в света на ароматите: </span><strong>тоалетна вода и парфюмна вода.</strong></p> <p>Океанът от опции и аромати, които се предлагат на пазара, лесно може да те обърка. Затова в тази статия те запознаваме с <strong>всичко, което трябва да знаеш</strong>, за да избереш правилния за теб продукт.</p> <h2>Тоалетна вода или парфюмна вода: Фактите<br /><br /></h2> <p><span>Оказва се, че ключовата разлика между двата типа продукти в крайна сметка не е толкова сложна. Всъщност, тя е изключително </span><strong>семпла и научно обоснована.<br /></strong><br /><strong>&ldquo;Парфюмната вода има по-висока концентрация на парфюмни масла от тоалетната вода&rdquo;</strong><span>, обяснява Лора Слаткин, основател на Nest New York. &ldquo;В света на ароматите редът от най-висока до най-ниска концентрация на чистия парфюм в продукта, е винаги както следва: </span><em><span>парфюмна вода, след това тоалетна вода и накрая одеколон.&rdquo;</span></em></p> <p><span>Обикновено </span><strong>парфюмната вода</strong><span> е съставена от </span><strong>15-20% парфюмни масла</strong><span>, докато в </span><strong>тоалетната вода</strong><span> това съдържание е малко по-ниско и варира </span><strong>между 10% и 15%</strong><span>, според Bee Shapiro, основател на линия аромати Ellis Brooklyn в Ню Йорк.<br /></span><em><br /></em><span>Точните композиции варират между различните марки, но едно е сигурно - тоалетната вода е </span><strong>&ldquo;по-лека и свежа</strong><span>&rdquo;, казва Едуардо Валадез, директор на маркетинг отдела във френската парфюмерия Diptyque. Парфюмът от своя страна обикновено е &ldquo;</span><strong>по-плътен и по-богат</strong><span>&rdquo;, поради по-високата концентрация на парфюмни масла.</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/toaletna-voda-beviro-bohemian-spirit-50-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Тоалетна вода Beviro - Bohemian Spirit, 50 ml"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/toaletna-voda-bohemian-spirit.jpg" width="500" height="333" class="aligncenter" /></span></a></p> <h2>Парфюмна вода и тоалетна вода - Ухаят ли еднакво?<br /><br /></h2> <p><span>Ако и двата вида аромати са създадени с едни и същи нотки, то тогава - да, те ще ухаят подобно, но не съвсем еднакво.&nbsp;<br /></span><br /><span>Например при пръскане на лавандулова парфюмна вода тя би освободила по-висока концентрация на аромат в сравнение с тоалетна вода със същия аромат. С увеличаване на количеството на парфюмните масла &ldquo;в кожата могат да се развият определени нотки, които правят аромата по-богат, по-остър или по-сладък&rdquo;, в зависимост от </span><strong>химическия състав на аромата</strong><span>, обяснява Валадез.</span></p> <p><span>Различните нива на концентрация на един и същи аромат могат да бъдат </span><strong>изключително фини</strong><span>, което е част от забавлението, според Шапиро, тъй като това &ldquo;позволява на различни нотки или съставки да дишат&rdquo;, създавайки уникално изживяване за потребителя.<br /></span><span><br /><strong>Извод:</strong> Парфюмна вода и тоалетна вода в един и същи аромат могат да се определят по-скоро като <strong>братовчеди</strong>, отколкото като братя или сестри. Разбира се, има прилика в нотките, но всяка от тях определено носи своята доза уникалност.</span></p> <h2>Изтича ли срокът на годност на парфюмната вода и тоалетната вода?<br /><br /></h2> <p><span>&ldquo;В зависимост от качеството на съставките и къде продукта бива съхраняван, </span><strong><a title="Парфюм More Jack Saloon от Angry Beards, 100 мл" href="https://shave.bg/product/parfyum-more-jack-saloon-ot-angry-beards-100-ml" target="_blank" rel="noopener">парфюмите</a> имат срок на годност от поне три до пет години</strong><span>&rdquo;, обяснява Слаткин, но всъщност всичко зависи и от архитектурата на индивидуалния аромат.</span></p> <p><strong><a title="Тоалетна вода Beviro - Metropolitan, 50 ml" href="https://shave.bg/product/toaletna-voda-beviro-metropolitan-50-ml" target="_blank" rel="noopener">Тоалетната вода</a> има тенденция да старее малко по-бавно</strong><span>, благодарение на по-високата концентрация на алкохол, която действа като защитен консервант. От друга страна, чистите и безалкохолни аромати ще загубят интензивността си най-бързо.</span></p> <p><span>За да увеличиш максимално срока на годност на парфюмната или тоалетната си вода, препоръчваме да я съхраняваш на </span><strong>хладно, сухо и тъмно място.</strong></p> <p><span>Пази парфюмната или тоалетната вода от </span><strong>прекомерна светлина, температурни промени (особено топлинни такива) и излагане на кислород</strong><span>, тъй като тези фактори ще ускорят влошаването на качеството на аромата. Ако цветът на парфюма се промени в по-тъмен нюанс или ароматът стане леко кисел или мухлясал, е време да го изхвърлиш.</span></p> <p><span>Истината е, че въпреки бутилката да изглежда стилна и шикозна на шкафчето ти, огрята от слънцето, това не е най-мъдрият начин за съхранение на продукта.</span></p> <h2>Парфюмната или тоалетната вода е по трайна?<br /><br /></h2> <p><span>В повечето случаи, </span><strong>парфюмната вода е по-трайна</strong><span>, казва Шапиро, който също предупреждава, че различните нотки носят различна дълготрайност. &ldquo;Не може да се сравнят, да речем, плодова и свежа парфюмна вода с много дървесна тоалетна вода&rdquo; обяснява тя. &ldquo;Плодовите и свежи нотки обикновено са връхни нотки и се изпаряват по-бързо, дори при по-високи концентрации&rdquo;</span></p> <p><span>Най-интересното за всяка парфюмна или тоалетна вода е, че всеки усеща аромата по различен начин, в зависимост от това как съставът ѝ реагира със </span><strong>специфичните масла на кожата</strong><span> на всеки човек. С други думи, парфюмът на най-добрият ти приятел може да ухае божествено на неговата кожа, но на твоята може да реагира по-друг начин и да не мирише толкова неустоимо.</span></p> <p><span>Ароматът се задържа най-добре върху маслата, които произвежда кожата ти. Ето защо, хората със суха кожа може да се наложи да използват </span><strong>по-висока концентрация на аромат</strong><span>, за да може той да има по-дълготраен ефект.</span></p> <p><span>Преди всичко трябва да се водиш по златното правило на аромата, което гласи: &ldquo;Никога не съди даден аромат, докато не го изпробваш върху собствената си кожа!&rdquo;</span></p> <h2>Тоалетната вода "по-евтина" ли е от парфюмната вода?<br /><br /></h2> <p><span>Разглеждайки ценовите точки между двата продукта, лесно става ясно, че тоалетната вода е &ldquo;по-евтиният&rdquo; от двата продукта. На базата на тази информация, някои биха направили заключението, че това прави тоалетната вода и по-малко ценният или &ldquo;изискан&rdquo; продукт. Въпреки това, </span><strong>не бива да се водим само по цената</strong><span>, когато формираме преценката си.</span></p> <p><span>&ldquo;Тоалетната вода е по-евтина, защото има по-ниска концентрация на парфюмни масла&rdquo;, казва Слаткин. &ldquo;</span><strong>Не защото съставките са различни</strong><span>&rdquo;.</span></p> <p><span>Интензивността на аромата, който избираш да носиш, зависи изцяло от теб. Трябва да избереш този тип продукт и аромат, който </span><strong>ухае добре на твоята кожа</strong><span>, независимо от концентрацията на парфюмните масла в него.<br /></span><br /><span>Приеми тоалетната вода и парфюмната вода като за два различни вида парфюми, които са на твое разположение, в зависимост от това, което търсиш, а не като продукт, който определя качеството на твоята личност. В крайна сметка, хората около теб не виждат бутилката, с която се пръскаш, а усещат </span><strong>аромата, който носиш.</strong></p> <h2>Кое да избереш между тоалетна вода и парфюмна вода?<br /><br /></h2> <p><span>Най-лесният начин да избереш един от двата варианта е да се запиташ </span><strong>колко силен искаш да бъде твоят аромат</strong><span>. По-високата концентрация на аромат в една парфюмна вода осигурява по-дълготраен аромат, докато тоалетната вода има по-ниска концентрация на парфюмни масла, следователно е по-лека и може да се използва по-смело и свободно.</span></p> <p><span>Може да започнеш с тоалетна вода и постепенно да преминеш към парфюмна вода, ако желаеш да експериментираш с ароматите, но това, разбира се, не е задължително.</span></p> <p><span>Препоръчваме ти да се довериш на </span><strong>собствените си инстинкти</strong><span> и обонянието си, за да разбереш кои аромати ти допадат най-много.<br /></span><br /><span>Преди всичко, не взимай толкова насериозно избора на аромат. Не се страхувай да </span><strong>експериментираш</strong><span> и да изпробваш различни парфюмни и тоалетни води, преди да избереш този аромат, който усещаш като свой. Може да откриеш аромат, който не си и предполагал, че ще ти хареса. Забавлявай се и може да останеш очарован!</span></p> <h2>Как да носиш тоалетна вода или парфюмна вода?<br /><br /></h2> <p><span>Всички сме попадали в ситуация, в която например колега или друг пътник в метрото до нас ухае толкова силно на парфюм, че е почти невъзможно да се концентрираме върху нещо друго, което правим. За да избегнеш точно ти да бъдеш този човек, е достатъчно да знаеш, </span><strong>как правилно да носиш и използваш аромата си.</strong></p> <p><strong>В горещите летни месеци</strong><span> препоръчваме да използваш <a title="Тоалетна вода Beviro - Metropolitan, 50 ml" href="https://shave.bg/product/toaletna-voda-beviro-metropolitan-50-ml" target="_blank" rel="noopener">тоалетна вода</a>, тъй като тя е по-свежа и лека за носене като аромат, поради по-малката концентрация на парфюмни масла в нея.</span></p> <p><span>Богатата, наситена <a title="Парфюм More Jack Saloon от Angry Beards, 100 мл" href="https://shave.bg/product/parfyum-more-jack-saloon-ot-angry-beards-100-ml" target="_blank" rel="noopener">парфюмна вода</a> се съчетава най-добре с </span><strong>вечерни дейности и с по-студения климат,</strong><span> тъй като ароматът се разсейва по-бързо при наличието на сух въздух. В такъв случай ще се нуждаеш от по-висока концентрация на аромат.</span></p> <p><span>За ежедневно носене както на тоалетна вода, така и на парфюмна вода, напръскай </span><strong>върху пулсовите точки</strong><span> - на шията или китките си. За да засилиш ефекта, например вечер преди среща, може да напръскаш във въздуха и да минеш през облака от аромат или да впръскаш парфюма един-два пъти в косата ти, ако тя е по-дълга.&nbsp;</span></p> <p><span>Носенето на аромат може да се оприличи като фино и изящно изкуство, което изразява твоята същност, без да се налага да казваш и дума.</span></p> <h2>Аромати, които препоръчваме:<br /><br /></h2> <h4><span>Тоалетна вода за мъже<br /><br /></span></h4> <p><span>За един наистина неповторим и мъжествен аромат, препоръчваме тоалетната вода на Beviro. </span><strong>Тя съдържа 10% парфюмни масла</strong><span>, което прави аромата ѝ наситен, неустоим и траен.</span></p> <p><span>Предлага се в два съвършени аромата:</span></p> <ul> <li aria-level="1"><a title=" Тоалетна вода Beviro - Metropolitan" href="https://shave.bg/product/toaletna-voda-beviro-metropolitan-50-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Тоалетна вода - Metropolitan</strong></a></li> </ul> <p><span>Metropolitan е свеж мъжествен аромат, идеален за забързания градски начин на живот. Съчетанието между пикантните мандарина, бергамот и черен пипер и свежите лавандула и жасмин несъмнено ще накарат хората да се обръщат след теб.</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/toaletna-voda-beviro-metropolitan-50-ml" target="_blank" rel="noopener" title=" Тоалетна вода Beviro - Metropolitan"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/toaletna-voda-metropolitan.jpg" width="450" height="450" class="aligncenter" /></span></a></p> <ul> <li aria-level="1"><a title="Тоалетна вода Beviro - Bohemian Spirit" href="https://shave.bg/product/toaletna-voda-beviro-bohemian-spirit-50-ml" target="_blank" rel="noopener"><strong>Тоалетна вода Beviro - Bohemian Spirit</strong></a></li> </ul> <p><span>Bohemian Spirit впечатлява със своя сладък и пикантен аромат. Той съчетава в себе си пикантните нотки на цитрусови плодове, розмарин и gingerbread сладкиш със сладките нотки на бадем и тонка боб. Те се комбинират идеално с аромата на кожа, пачули и кедър. Един наистина освобождаващ сетивата аромат!</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/toaletna-voda-beviro-bohemian-spirit-50-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Тоалетна вода Beviro - Bohemian Spirit, 50 ml"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/toaletna-voda-bohemian.jpg" width="450" height="450" class="aligncenter" /></span></a></p> <h4><span></span></h4> <h4><span>Парфюми за мъже</span><span><br /></span>&nbsp;</h4> <p><span>Парфюмът <a href="https://shave.bg/product/parfyum-more-jack-saloon-ot-angry-beards-100-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Парфюм More Jack Saloon от Angry Beards, 100 мл"><strong>More Jack Saloon</strong></a> на Angry Beards&nbsp; представлява изтънчен комплекс от аромати, етанол и още няколко помощника. В него ще намериш <strong>бленд от свежи аромати, подкрепени с първокласен мускус, ванилия, сандалово дърво и кимион. </strong>Той е толкова наситен, че&nbsp;се задържа на кожата цяло денонощие.&nbsp;</span></p> <p><a href="https://shave.bg/product/parfyum-more-jack-saloon-ot-angry-beards-100-ml" target="_blank" rel="noopener" title="Парфюм More Jack Saloon от Angry Beards, 100 мл"><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/parfum-more-jack-saloon-ot-angry-beards.jpeg" width="450" height="450" class="aligncenter" /></span></a></p> <p><span>При подготовка на тази статия са използвани материали от <a href="https://www.instyle.com/beauty/eau-de-toilette-vs-parfum" target="_blank" rel="noopener">InStyle.</a></span></p>

,
Сравнение на продукти