Сапун за бръснене: Перфектна пяна като в барбершоп

06.06.2023 16:07:32

Сапун за бръснене: Перфектна пяна като в барбершоп

Сапунът за бръснене е като малкото братче в света на мокрото бръснене, където кремовете за бръснене стават все по-популярни.

За съжаление, повечето хора го пренебрегват, защото си мислят, че е прекалено труден за използване и просто не толкова добър, колкото кремът за бръснене.

Това обаче съвсем не е вярно. Качествените сапуни за бръснене често могат да превъзхождат дори най-добрите кремове за бръснене на пазара.

На практика, сапуните за бръснене често са предпочитани от хора, използващи бръснач, тъй като с тях може да се постигне по-богата и по-хлъзгава пяна, която осигурява по-гладко бръснене.

В този пост ще ти разкажем как с всеки сапун за бръснене можеш да постигнеш перфектната пяна. Преди това обаче ще обсъдим няколко основни момента, които гарантират по-добър успех.

Сапунът за бръснене е идеален за хора, използващи класическа самобръсначка

Ако все още използваш самобръсначка с касетъчни ножчета, разбира се, също можеш да прочетеш поста. За теб обаче комфортът, осигурен от сапунът за бръснене, ще е едва забележим в сравнение с качествен крем за бръснене.

Използващите класическа самобръсначка с ножчета с двойно острие знаят, че има доста механични фактори, които влияят. На първо място остротата на ножчето и фактът, че се бръснеш с едно острие, изисква пяна, която е достатъчно гъста и смазва много добре.

Поради тази причина е препоръчително да си избереш възможно най-добрия сапун за бръснене. Разбира се, качеството на класическата самобръсначка, която използваш, е от ключово значение. Ако сега започваш с класическото мокро бръснене, тогава комплектът за бръснене е най-добрият избор и е по-изгоден от купуването на отделните елементи.

Сапунът за бръснене сравнен с крема за бръснене

Сапуните за бръснене се считат за по-традиционни в сравнение с кремовете въпреки че кремовете съществуват вече повече от сто години.

За ентусиастите в класическото бръснене сапунът е една идея по-класическо решение - предполага се, че при това бръснене имаш контрол върху всяка стъпка от процеса и сапунът се вписва по-добре в тази философия.

И накрая, сапуните за бръснене са по принцип по-евтни от кремовете за бръснене, макар че има някои тройно смлени сапуни за бръснене, които са със значително по-висока цена.

И така, достатъчно с основните моменти - да преминем към същината:

Как да постигнем перфеткна пяна със сапун за бръснене

1. Подготви сапуна за бръснене

Сапуните за бръснене са с различна форма. Някои идват в пластмасова купа, порцеланова купа или чудесна купа от естествено дърво.

Сапуните, които ни интересуват, са тези, базирани на глицерин. Тези, които идват без купа, е добре да се съхраняват в такава. Чаши и купи се продават отделно, като е важно да съобразиш размера им с този на сапуна. Дори и по-голяма чаша за кафе или чай би свършила работа. Някои поставят сапуна в чашата и го затоплят за няколко секунди в микровълнова фурна, за да се стопи и заеме формата на чашата,но ние лично не сме експериментирали с този метод.

2. Накисни сапуна

Много е важно сапунът да се омекоти, за да може да произведе богата пяна. Това става като сапунът се залее с гореща вода и се остави за няколко минути - например докато си вземаш душ. Ако сапунът ти е в купа, можеш да накиснеш вътре и четката за бръснене.

3. Накисни четката за бръснене

Както споменахме, независимо дали заедно със сапуна, или отделно, важно е четката за бръснене също да се накисне, за да се омекоти косъмът.

4. Изстискай четката и излей водата, с която си накиснал сапуна (но не я изхърляй)

За четката ти препоръчваме да я изстискаш като леко я стиснеш в дланта си - ако в нея има прекалено много вода, това ще доведе до не толкова качествена пяна. Никога не опъвай космите, когато изстискваш четката - натискът трябва да е само странично по посоката на косъма.

Водата, с която си накиснал сапуна, не се изхвърля - използвай я за да навлажниш лицето си. Това действа по същия начин като маслото преди бръснене и създава хлъзгава основа, върху която да се нанесе сапунът за бръснене.

5. Зареди четката със сапун за бръснене

Много начинаещи се опитват да нанесат сапуна директно на лицето си или да го разтрият с ръце и тогава да го поставят на лицето си. Сапунът за бръснене обаче не е същият като сапунът за ръце.

За да постигнеш добра пяна, сапунът трябва да се нанесе на четката. Това става като с въртеливи движения прекарваш върховете на космите на четката по повърхността на сапуна. При сапуните за бръснене не е необходимо да се използва голямо количество, а и винаги може да се добави още малко, ако е необходимо.

Ето как изглежда върхът на четката, когато сапунът е правилно нанесен върху нея.

Обикновено е достатъчно да прекараш четката върху сапуна за около 20 сек.

6. Направи пяна

За да направиш пяна, можеш да използваш чаша или да нанесеш директно на лицето си.

Обикновено използването на отделна чаша е много по-ефективно, тъй като можеш да постигнеш перфектната пяна, като наблюдаваш процеса на разпенване.

Ако за първи път правиш пяна от сапун за бръснене, ти препоръчваме, да не я използваш за бръснене, а просто за да се научиш да я правиш добре всеки път.

Перфектната пяна трябва да бъде мазна и хлъзгава, когато я разтриеш между пръстите си.

Когато правиш пяната в отделна купа или чаша, трябва да правиш кръгови движения за около 90 секунди.

Ето два важни момента, за които да следиш, докато правиш пяната:

Големи балончета

Гледай страните на чашата, докато въртиш по посока на часовниковата стрелка. Ако има много големи мехурчета (т.е. те са ясно видими), тогава има твърде много вода в сместа.

Като допълнителен тест, ако извадиш четката и я огледаш, ще видиш големи мехурчета, както е на снимката по-горе. В този случай просто нанеси още малко сапун върху четката и продължи да разпенваш.

Суха и лепкава пяна

Това означава, че твоята пяна се нуждае от повече вода. Никога не поставяй купата за бръснене под крана и не доливай вода - това би съсипало всичко. Вместо това просто трябва да намокриш ръцете си под водата и след това да капнеш няколко капки вода в купата. След като добавиш няколко капки, продължи да разпенваш няколко секунди и наблюдавай консистенцията - добави още няколко капки вода, ако е необходимо.

Перфектната пяна

Както се вижда на горната снимка, перфектната пяна не трябва да има видими големи мехурчета. Няколко балончета тук или там са в реда на нещат. Като цяло пяната от сапун за бръснене трябва да се чувства изключително гладка на пипане.

Перфектната пяна трябва да постигне фин баланс между влага и плътност. В крайна сметка, тя трябва да задържа влагата върху кожата, когато се нанася, и освен това да осигури смазващ слой, който ще помогне на острието да се плъзга без усилие по кожата ти.

Обръсни се и повтори, ако е необходимо

След като знаеш как да постигнеш перфектната пяна с почти всеки сапун за бръснене на пазара, това което ти остава, е да практикуваш. След като усвоиш процеса, той всъщност става много лесен и интуитивен.

Други фактори, които ще ти помогнат

Като говорим за класическо мокро бръснене, сапунът за бръснене е само един от факторите.

Макар че сапунът за бръснене може да бъде разпенен така, че да осигури достатъчно добро смазване, при някои кремът или олиото преди бръснене помагат да се постигнат много по-добри резултати. При други, ефектът не е толкова осезаем. Експериментирай, за да решиш как е при теб.

Освен маслото за преди бръснене друг решаващ фактор е четката за бръснене. Продават се четки с различни видове косъм и в зависимост от това качеството на пяната, която се постига със сапун за бръснене, може много да варира.

Най-популярни са четките с косъм от язовец. По-малко популярни са тези с косъм от конска грива, четина на глиган и синтетичен косъм.

От своя страна косъмът от язовец се степенува така (от добър към перфектен):

  • Pure
  • Best
  • Super
  • Silvertip

Когато се използва четка за нанасяне на пяната върху лицето, космите на брадата се омекотяват по-добре и стоят изправени, което позволява много по-гладко бръснене. При правилно поддържане четката за бръснене ще ти служи вярно дълги години, така че първоначалната инвестиция определено си заслужава.

————————

При подготовка на статията са използвани материали от  toolsofmen.com - How To Use A Shaving Soap And Get A Barbershop Quality Lather.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Мокро Бръснене

Мокро Бръснене

Сапун за бръснене: Перфектна пяна като в барбершоп

Сапун за бръснене за перфектна пяна | Shave.bg

В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене, както и как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп. Приятно четене. В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене, както и как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп. Приятно четене. 2023-06-18T22:58:13+03:00 Сапун за бръснене: Перфектна пяна като в барбершоп

<p class="Body">Сапунът за бръснене е като м<span lang="BG">ал</span>кото братче в света на мокрото бръснене, където кремовете за бръснене стават все по<span lang="BG">-</span><span lang="RU">популярни</span>.</p> <p class="Body">За съжаление<span lang="BG">,</span> повечето хора го пренебрегват<span lang="BG">, </span>защото си мислят, че е прекалено труден за използване и просто не толкова добър, колкото кремът за бръснене.</p> <p class="Body">Това обаче <span lang="BG">съвсем </span>не е вярно. Качествените сапуни за бръснене често могат да превъзхождат дори най-добрите кремове за бръснене на пазара.</p> <p class="Body">На практика<span lang="BG">,</span> сапуните за бръснене често са предпочитани от хора, използващи бръснач, тъй като с тях може да се постигне по-богата и по-хлъзгава пяна, която осигурява по-гладко бръснене.</p> <p class="Body">В този пост ще <span lang="BG">ти </span>разкажем как с всеки сапун за бръснене може<span lang="BG">ш</span> да постигне<span lang="BG">ш&nbsp;</span>перфектната пяна. Преди това обаче ще обсъдим няколко основни момента, които гарантират по-добър успех.</p> <h4>Сапунът за бръснене е идеален за хора, използващи класическа самобръсначка<br /><br /></h4> <p><a href="https://shave.bg/category/samobrasnachki?vid-samobrasnachka=klasicheska-samobrasnachka" target="_blank" rel="noopener" title="Класически самобръсначки"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/samobrusnachki.jpeg" class="aligncenter" width="400" height="267" /></a></p> <p class="Body">Ако все още използваш самобръсначка с касетъчни ножчета, разбира се, също можеш да прочетеш поста. За теб обаче комфортът, осигурен от сапунът за бръснене, ще е едва забележим в сравнение с <a title="Качествен крем за бръснене" href="https://shave.bg/category/krem-za-brasnene" target="_blank" rel="noopener">качествен крем за бръснене</a>.</p> <p class="Body">Използващите класическа самобръсначка с ножчета с двойно острие знаят, че има доста механични фактори, <span lang="RU">които влияят</span>. На първо място остротата на ножчето и фактът, че се бръснеш с едно острие<span lang="BG">,</span> изисква пяна, която е достатъчно гъста и смазва много добре.</p> <p>Поради тази причина е препоръчително да си избереш възможно най-добрия <a title="Сапун за бръснене" href="https://shave.bg/category/sapun-za-brasnene" target="_blank" rel="noopener">сапун за бръснене</a>. Разбира се, качеството на <a title="Класическа самобръсначка" href="https://shave.bg/category/samobrasnachki?vid-samobrasnachka=klasicheska-samobrasnachka" target="_blank" rel="noopener">класическата самобръсначка</a>, която използваш, е от ключово значение. Ако сега започваш с класическото мокро бръснене, тогава <a title="Комплект за бръснене" href="https://shave.bg/category/komplekti-za-brasnene" target="_blank" rel="noopener">комплектът за бръснене</a> е най-добрият избор и е по-изгоден от купуването на отделните елементи.</p> <h4>Сапунът за бръснене сравнен с крема за бръснене<br /><br /></h4> <p class="Body">Сапуните за бръснене се считат за по-традиционни в сравнение с кремовете въпреки че кремовете съществуват вече повече от сто години.</p> <p class="Body">За ентусиастите в класическото бръснене сапунът е една идея по-<span lang="RU">класическо решение - </span>предполага се, че при това бръснене имаш контрол върху всяка стъпка от процеса и сапунът се вписва по-<span lang="RU">добре в тази философия</span>.</p> <p class="Body"><span lang="RU">И накрая</span>, сапуните за бръснене са по принцип по-евтни от кремовете за бръснене, макар че има някои тройно смлени сапуни за бръснене, които са със значително по-висока цена.</p> <p class="Body"><span lang="RU">И така</span>, достатъчно с основните моменти <span lang="RU">- </span>да преминем към същината:</p> <h4>Как да постигнем перфеткна пяна със сапун за бръснене<br /><br /></h4> <h5>1. Подготви сапуна за бръснене</h5> <p><a href="https://shave.bg/product/sapun-za-brasnene-v-darvena-kupa-taylor-of-old-bond-street-sandalovo-darvo" target="_blank" rel="noopener" title="Сапун за бръснене в дървена купа Taylor of Old Bond Street, сандалово дърво"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/sapun-za-brasnene-v-darvena-kupa-taylor-of-old-bond-street-sandalovo-darvo.jpeg" width="400" height="400" class="aligncenter" /></a>Сапуните за бръснене са с различна форма. Някои идват в пластмасова купа, порцеланова купа или чудесна купа от естествено дърво.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/sapun_v_kupa.jpg" width="400" height="400" class="aligncenter" /></p> <p class="Body">Сапуните, които ни интересуват, са тези, базирани на глицерин. Тези, които идват без купа, е добре да се съхраняват в такава. <a title="Чаши и купи за бръснене" href="https://shave.bg/category/kupi-i-chashi" target="_blank" rel="noopener"><span lang="RU">Чаши и куп</span>и</a> се продават отделно, като е важно да съобрази<span lang="BG">ш </span>размера им с този на сапуна. <span lang="RU">Дори и по</span>-голяма чаша за кафе или чай <span lang="BG">би свършила</span> работа. Някои поставят сапуна в чашата и го затоплят за няколко секунди в микровълнова фурна, за да се стопи и заеме формата на чашата,<span lang="RU">но ние лично не сме експериментирали с този метод</span>.</p> <h5>2. Накисни сапуна</h5> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/navlajniavane_na_sapuna_s_voda.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="Body">Много е важно сапунът да се омекоти, за да може да произведе богата пяна. Това става като сапунът се залее с гореща вода и се остави за няколко минути <span lang="RU">- </span>например докато си вземаш душ. Ако сапунът ти е в купа, можеш да накиснеш вътре и четката за бръснене.</p> <h5>3. Накисни четката за бръснене<br /><br /></h5> <p class="Body">Както споменахме, независимо дали заедно със сапуна, или отделно, важно е четката за бръснене също да се накисне, за да се омекоти косъм<span lang="BG">ът</span>.</p> <h5>4. Изстискай четката и излей водата, с която си накиснал сапуна (но не я изхърляй)<br /><br /><a href="https://shave.bg/product/chetka-za-brasnene-muhle-kosam-ot-yazovec-drajka-ot-paren-yasen" target="_blank" rel="noopener" title="Четка за бръснене с косъм от язовец"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/iztiskvane_na_chetka_za_brusnene_ot_vodata.jpg" class="aligncenter" /></a></h5> <p></p> <p class="Body">За четката ти препоръчваме да я изстискаш като леко я стиснеш в дланта си <span lang="RU">- </span>ако в нея има прекалено много вода<span lang="BG">,</span> това ще доведе до <span lang="BG">не толкова качествена</span> пяна. Никога не опъвай космите<span lang="BG">,</span> когато изстискваш четката <span lang="RU">- </span>натискът трябва да е само странично <span lang="BG">по</span> посоката на косъма.</p> <p class="Body">Водата<span lang="BG">,</span> с която си накиснал сапуна<span lang="BG">,</span> не се изхвърля <span lang="RU">- </span>използвай я за да навлажниш лицето си. Това действа по същия начин като маслото преди бръснене и създава хлъзгава основа, върху която да се нанесе сапунът за бръснене.</p> <h5>5. Зареди четката със сапун за бръснене<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/zarejdane_na_chetka_za_brusnene_sus_sapun_za_brusnene2.jpg" class="aligncenter" /></h5> <p></p> <p class="Body">Много начинаещи се опитват да нанесат сапуна директно на лицето си или да го разтрият с ръце и тогава да го поставят на лицето си. Сапунът за бръснене обаче не е същият като сапунът за ръце.</p> <p>За да постигнеш добра пяна, сапунът трябва да се нанесе на четката. Това става като с въртеливи движения прекарваш върховете на космите на четката по повърхността на сапуна. При сапуните за бръснене не е необходимо да се използва голямо количество, а и винаги може да се добави още малко, ако е необходимо.</p> <p><a href="https://shave.bg/product/chetka-za-brasnene-muhle-kosam-ot-yazovec-drajka-ot-paren-yasen" title="Четка за бръснене с косъм от язовец" target="_blank" rel="noopener"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/zaredena_chetka_za_brusnene_sus_sapun2.jpg" class="aligncenter" /></a></p> <p>Ето как изглежда върхът на четката, когато сапунът е правилно нанесен върху нея.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/zaredena_chetka_za_brusnene_sus_sapun.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="Body">Обикновено е достатъ<span lang="BG">ч</span>но да прекараш четката върху сапуна за около 20 <span lang="RU">сек</span>.</p> <h5>6. Направи пяна<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/perfektna_piana_za_brusnene_kato_v_barbershop.jpg" class="aligncenter" /></h5> <p></p> <p class="Body">За да направиш пяна<span lang="BG">,</span> можеш да използваш чаша или да нанесеш директно на лицето си.</p> <p class="Body">Обикновено използването на отделна чаша е много по-ефективно, тъй като можеш да постигнеш перфектната пяна<span lang="BG">,</span> като наблюдаваш процеса на разпенване.</p> <p class="Body">Ако за първи път правиш пяна от сапун за бръснене<span lang="BG">,</span> ти препоръчваме<span lang="BG">,</span> да не я използваш за бръснене, а просто за да се научиш да я правиш добре всеки път.<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/perfektna_piana_za_brusnene_sus_sapun_za_brusnene.jpg" class="aligncenter" /></p> <p></p> <p class="Body">Перфектната пяна трябва да бъде мазна и хлъзгава<span lang="BG">,</span> когато я разтриеш между пръстите си.</p> <p class="Body">Когато правиш пяната в отделна купа или чаша<span lang="BG">,</span> трябва да правиш кръгови движения за около 90 <span lang="RU">секунди</span>.</p> <p class="Body">Ето два важни момента, за които да следиш, <span lang="RU">докато правиш пяната</span>:</p> <h5>Големи балончета<br /><br /><a href="https://shave.bg/product/chasha-za-brasnene-muhle-porcelanova-cherna" target="_blank" rel="noopener" title="Порцеланова чаша за бръснене"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/prekaleno_mokra_piana_s_baloncheta.jpg" class="aligncenter" /></a></h5> <p></p> <p>Гледай страните на чашата, докато въртиш по посока на часовниковата стрелка. Ако има много големи мехурчета (т.е. те са ясно видими), тогава има твърде много вода в сместа.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/mnogo_baloncheta_vurhu_chetka_za_brusnene.jpg" class="aligncenter" /></p> <p></p> <p class="Body">Като допълнителен тест, ако извадиш четката и я огледаш<span lang="BG">, </span>ще видиш големи мехурчета, както е на снимката по-горе. В този случай просто нанеси още малко сапун върху четката и продължи да разпенваш.</p> <h5>Суха и лепкава пяна<br /><br /><a href="https://shave.bg/product/chasha-za-brasnene-muhle-porcelanova-cherna" target="_blank" rel="noopener" title="Порцеланова чаша за бръснене"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/prekaleno_suha_piana.jpg" class="aligncenter" /></a></h5> <p></p> <p class="Body">Това означава, че твоята пяна се нуждае от повече вода. Никога не поставяй купата за бръснене под крана и не доливай вода <span lang="RU">- </span>това би съсипало всичко. Вместо това просто трябва да намокриш ръцете си под водата и след това да капнеш няколко капки вода в купата. След като добавиш няколко капки, продължи да разпенваш няколко секунди и наблюдавай консистенцията <span lang="RU">- </span>добави още няколко капки вода, <span lang="RU">ако е необходимо</span>.</p> <h5>Перфектната пяна<br /><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/37625/files/image/perfektna_piana_za_brusnene_vurhu_chetka_za_brusnene.jpg" class="aligncenter" /></h5> <p></p> <p class="Body">Както се вижда на горната снимка, перфектната пяна не трябва да има видими големи мехурчета. Няколко балончета тук или там <span lang="BG">са в реда на нещат</span>. Като цяло пяната от сапун за бръснене трябва да се чувства изключително гладка на пипане.</p> <p class="Body">Перфектната пяна трябва да постигне фин баланс между влага и плътност. В крайна сметка<span lang="BG">,</span> тя трябва да задържа влагата върху кожата, когато се нанася<span lang="BG">, </span>и освен това да осигури смазващ слой, който ще помогне на острието да се плъзга без усилие по кожата ти.</p> <h4>Обръсни се и повтори, ако е необходимо<br /><br /></h4> <p class="Body">След като знаеш как да постигнеш перфектната пяна с почти всеки сапун за бръснене на пазара, това което ти остава<span lang="BG">,</span> е да практикуваш. <span lang="RU">След като усвоиш процеса</span>, той всъщност <span lang="BG">става</span> много <span lang="BG">лесен</span> и интуитивен.</p> <h4>Други фактори, които ще ти помогнат<br /><br /></h4> <p class="Body">Като говорим за класическо мокро бръснене, сап<span lang="BG">у</span>нът за бръснене е само един от факторите.</p> <p class="Body">Макар че сапунът за бръснене може да бъде разпенен така, че да осигури достатъчно добро смазване, при някои <a href="https://shave.bg/category/krem-predi-brasnene" target="_blank" rel="noopener" title="Крем и олио преди бръснене">кремът&nbsp;<span lang="RU">или олиото</span>&nbsp;преди бръснене </a>помагат да се постигнат много по-добри резултати. При други<span lang="BG">, </span>ефектът не е толкова осезаем. <span lang="RU">Експериментирай</span>, за да решиш как е при теб.</p> <p class="Body">Освен маслото за преди бръснене друг решаващ фактор е <a title="Четки за бръснене" href="https://shave.bg/category/chetki-za-brasnene" target="_blank" rel="noopener">четката за бръснене</a>. Продават се четки с различни видове косъм и в зависимост от това качеството на пяната, която се постига със сапун за бръснене<span lang="BG">,</span> може <span lang="BG">много да варира</span>.</p> <p>Най-популярни са четките с косъм от язовец. По-малко популярни са тези с косъм от конска грива, четина на глиган и синтетичен косъм.</p> <p>От своя страна косъмът от язовец се степенува така (от добър към перфектен):</p> <ul> <li>Pure</li> <li>Best</li> <li>Super</li> <li>Silvertip</li> </ul> <p>Когато се използва четка за нанасяне на пяната върху лицето, космите на брадата се омекотяват по-добре и стоят изправени, което позволява много по-гладко бръснене. При <a title="Почистване на четката за бръснене с естествен косъм" href="https://shave.bg/article/pochistvane-na-chetka-za-brasnene-s-estestven-kosam" target="_blank" rel="noopener">правилно поддържане</a> четката за бръснене ще ти служи вярно дълги години, така че първоначалната инвестиция определено си заслужава.</p> <p>&mdash;&mdash;&mdash;&mdash;&mdash;&mdash;&mdash;&mdash;</p> <p>При подготовка на статията са използвани материали от&nbsp; <a href="http://toolsofmen.com/" target="_blank" rel="noopener">toolsofmen.com</a> - <a title="How To Use A Shaving Soap And Get A Barbershop Quality Lather" href="https://www.toolsofmen.com/how-to-use-shaving-soap/" target="_blank" rel="noopener">How To Use A Shaving Soap And Get A Barbershop Quality Lather</a>.</p>

,
Сравнение на продукти