• Начало »
  • Блог »
  • Битката на брадите: Балсам за брада, Вакса за брада и Гел за брада - Кое е по-подходящо за теб?

Битката на брадите: Балсам за брада, Вакса за брада и Гел за брада - Кое е по-подходящо за теб?

Битката на брадите: Балсам за брада, Вакса за брада и Гел за брада - Кое е по-подходящо за теб?

 

https://shave.bg/gel-za-brada-angry-beards-meky-gajvr.html

 

 

Най-вероятно вече си запознат с ползите на маслото за брада, именно затова в днешната статия ще се фокусираме върху други продутки, които ще помогнат на брадата ти да изглежда в безупречен вид.

 

Ако все пак имаш нужда от допълнителна информация относно това, какво представлява масло за брада и какви са неговите ползи, можеш да прочетеш всичко за него в тази статия: Масло за брада - всичко, което трябва да знаеш.

 

Балсамът за брада, също като маслото за брада, се използва за хидратиране и омекотяване на брадата, с единствената разлика, че балсамът придава лек стилизиращ ефект, благодарение на съдържащия се в него восък. 

 

Ваксата за брада и мустаци също е предпочитан продукт за грижа за брада от редица мъжете, тъй като с нейна помощ можеш бързо и лесно да стилизираш и фиксираш брадата и мустака си в желаната от теб форма.

 

Тези два продукта, наред с маслото за брада, са предпочитани от мъжете поради своите хидратиращи, омекотяващи и стилизиращи свойства.

 

Но какво всъщност представлява гелът за брада, каква е неговата роля и за какво се използва? 

 

В тази статия ще прегледаме подробно какво представляват балсамът, ваксата и гелът за брада, какви са приликите и разликите между тях и ще отговорим на най-важния въпрос: кой продукт е най-подходящ за теб.

 

Балсам за брада

 

Балсамът за брада представлява нещо като по-твърдия брат на маслото за брада. Той подхранва, хидратира, защитава брадата и има лек стилизиращ ефект върху нея. Подходящ е за суха брада, тъй като балсамът задържа влагата в нея.

 

Стилизиране и защита

 

Балсамът за брада, подобно на маслото за брада, се използва за подхранване и хидратация на брадата. Освен върху брадата, балсамът има благоприятно действие и върху кожата под нея.

 

За разлика от маслото за брада, балсамът осигурява защитен слой върху брадата, като я предпазва от атмосферните условия като UV-лъчи, силен вятър, студен въздух и др.

 

Втората съществена разлика между маслото и балсама за брада е, че балсамът предлага лек стилизиращ ефект. Разбира се, не толкова, колкото ваксата за брада, но за нея ще поговорим малко по-късно. Балсамът за брада изправя брадата, приглажда стърчащите косъмчета и придава форма на по-дълги бради.

 

Балсам за брада Angry Beards, Carl Smooth

 

Какъв балсам да избера?

 

Балсамите за брада на Angry Beards са перфектният избор за твоята брада. На нашия сайт можеш да откриеш два различни балсама - Carl Smooth и Steve the CEO.

 

Carl Smooth e по-мек балсам, който се разнася леко като масло. Той подхранва и защитава брадата без колебание. Балсамът приглажда брадата, но съдържа по-малко количество восък, което не го прави подходящ за стилизиране. 

 

В случай, че се нуждаеш от по-добър контрол над оформянате на брадата ти препоръчваме балсамът за брада Steve the CEO. За разлика от Carl Smooth, той има по-твърда консистенция и съдържа по-голямо количество восък. С негова помощ можеш да стилизираш брадата си в желаната от теб форма, но все пак не очаквай да фиксира мустака ти във формата на мустака на Салвадор Дали, просто защото балсамът не е вакса за брада.

 

Ако се колебаеш кой продукт да използваш, имай предвид че няма нищо лошо да комбинираш няколко различни продукта за грижа за брада. Важно е да спазваш едно правило, а именно - първо нанеси с масло за брада, след което продължи с балсам за брада.

 

 Балсам за брада Angry Beards, Carl Smooth           Балсам за брада Angry Beards, Steve the CEO

 

 

Как се използва балсамът за брада?

 

Вземи малко количество от балсама в дланите си и го разтрий между пръстите си докато омекне. След това старателно го втрий по дължината на цялата брада, включително и на кожата под нея. 

 

За да нанесеш продукта равномерно, ти препоръчваме да използваш гребен или четка за брада. Разресването на брадата помага за стилизирането ѝ в желаната от теб форма.

 

Ако искаш да подобриш допълнително нивото на стилизиране на брадата, използвай сешоар, с който да изсушиш брадата си след нанасяне на балсама. Топлината от сешоара ще разтопи восъка, а по този начин той ще попие в брадата в дълбочина и ще я държи във форма през целия ден.

 

Вакса за брада и мустаци

 

Ваксата за брада и мустаци укротява дългата и стърчаща брада, като я приглажда и издърпва надолу, без да я утежнява или да я прави лепкава. Освен това, ваксата съдържа допълнителни полезни за брадата съставки, които, освен че я стилизират, я поддържат здрава и лъскава.

 

Тази отлична комбинация между функционални восъци не само се грижи за стилизирането на брадата, но също така действа като защитен слой и предпазва брадата от грубите атмосферни влияния.


Ваксата за брада отблъсква мръсотията, прахта и влагата, заздравява краищата на брадата и изглажда нейната структура. С нейна помощ можеш да бъдеш сигурен, че винаги ще получаваш най-добрата грижа за брадата дори при стресови ситуации, като например спасяването на малко котенце от високо дърво. Шегуваме се, разбира се.

 

 

Вакса за мустаци Men Rock, сицилиански лайм, 25 ml            Вакса за мустаци Men Rock, Oak Moss, 25 ml

 

Как се използва ваксата за брада и мустаци?

 

Загреби малко количество от ваксата с пръст и я разтрий между дланите си докато омекне. Топлината ще омекоти и разтопи восъка и ще направи васката по-лесна за нанасяне. Не се притеснявай да приложиш сила в загребването при необходимост, тъй като ваксата съдържа предимно восък, което я прави много по-твърда от балсама.

 

Внимателно втрий в брадата, докато я стилизираш в желаната от теб форма. Не прекалявай с количеството на ваксата, тъй като тя може да утежни брадата ти. Винаги започвай с нанасянето на по-малко количество.

 

Гел за брада

 

Гелът за брада несъмнено е един от по-нестандартните продукти за грижа за брадата. От Angry Beards го определят като гел за брада с консистенцията на желе, който съдържа качествени масла за хидратиране на брадата в комбинация с витаминни топчета, които доставят необходимото количество Витамин Е на брадата.

 

Какво представлява гелът за брада?

 

Гелът за брада е продукт на основата на масла, преработен във форма на олеогел. Основната му функция е да подхранва брадата, включително и кожата под нея. По този начин брадата расте здрава и лъскава.

 

Гелът се нанася лесно, като помага срещу сърбежа и предотвратява образуването на пърхот, които се срещат често в процеса на растежа на брадата.

 

Гелът за брада на Angry Beards съдържа витаминни топчета, които осигуряват нужната доза витамин Е, масло от инка инчи и екстракт от хмел. В допълнение към хидратацията, която осигурява гела, той също така леко изправя брадата, придава ѝ блясък и я ароматизира с фин аромат на свежи билки и подправки.

 

Гел за брада, Angry Beards, Meky Gajvr

Защо олеогел?

 

Консистенцията на гела а такава, тъй като в него могат да се добавят водоразтворими съставки, които обикновено не могат да се добавят в маслото за брада. Например, в гела се съдържа глицерин, който помага за хидратацията на брадата и кожата, докато съставките в маслото за брада единствено забавят изсушаването на брадата.

 

Какво представляват витаминните топчета?

 

Витаминните топчета са най-ефективният начин да осигуриш на брадата си необходимия Витамин Е. В козметичната индустрия, витамин Е се използва поради антиоксидантните си свойства. Освен това, той потиска признаците на стареене на кожата, предпазва я от вредното въздействие на UV-лъчите и ускорява заздравяването ѝ.

 

За кого е подходящ гелът за брада?

 

Гелът за брада е подходящ за всеки мъж с брада, който иска да се погрижи за безупречното състояние и здраве на брадата си.

 

Идеалният избор за тези, които намират маслото за брада прекалено мазно и за тези, които смятат балсама за брада за прекалено твърд. 

 

Гелът за брада е подходящ за бради с всякаква дължина. Той леко изправя брадата, но не я стилизира, така че за оформяне на брадата ти препоръчваме да използваш по-твърд балсам за брада, като този на Angry Beards - Steve the CEO или вакса за брада.

 

Какво съдържа гелът за брада?

 

В основата на гела за брада стои висококачествена “храна” за брадата, а именно - бадемово и слънчогледово масло. Добавено е масло от сквалан, което предпазва брадата и кожата на лицето от увреждане и глицерин, който подпомага хидратацията.

 

Освен основните съставки на този вълшебен олеогел, са добавени още:

 

  • Витамин Е - под формата на витаминни топчета, които трябва да се смачкат в дланите на ръцете, преди да нанесеш върху брадата и лицето
  • Масло от инка инчи - поддържа здравето на кожата, укрепва брадата и придава блясък
  • Екстракт от хмел - поддържа кожата на лицето щастлива

 

Гел за брада, Angry Beards, Meky Gajvr

 

Как се използва гелът за брада?

 

Вземи достатъчно количество от продукта, разпредели го върху дланите си и внимателно натроши витаминните топчета с пръсти. След това старателно нанеси върху брадата, както и на кожата на лицето. Истинско пристрастяващо удоволствие! 

 

Вярваме, че тази статията ще ти бъде полезна при избор на правилния продукт за грижа за брадата. В зависимост от дължината на твоята брада, както и от това, дали желаеш да постигнеш по-лека или по-силна фиксация, вече можеш да вземеш правилното решение за твоята брада.

 

Не се притеснявай да експериментираш, в случай че не си сигурен, кой продукт би бил най-подходящ за теб. 

В този блог пост ще научиш всичко, което трябва да знаеш за мъжката интимна грижа: какви стъпки включва тя, защо е от съществено значение за здравето, какви продукти за интимна хигиена да използваш и как да поддържаш интимната си зона в безупречно състояние.

прочети още

Angry Beards не е типичният бранд, който можеш да очакваш. От хоби до успешна козметична марка за мъже с оригинални и качествени продукти, ценени от хиляди клиенти: научи повече за историята на чешкия бранд Angry Beards тук.

прочети още

В тази статия ще научиш какво представлява серумът за растеж на брада Angry Beards - Beard Doping, кои са неговите активни съставки и какъв е техният ефект върху кожата, както и как правилно да нанасяш серума при всяка употреба.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още