Луксозна четка за бръснене MÜHLE, косъм от язовец, дръжка от майсенски порцелан, ръчно изработена

  • Марка: MÜHLE
  • Кат. номер: 493 ED MEISSEN

Серия ЕDITION

  • Луксозна ръчно изработена и изрисувана до последния детайл
  • Изработка по поръчка
  • Четка за бръснене с косъм от язовец Silvertip badger (сменяема глава)
  • Размер на пръстена L: диаметър 23 mm, развиващ се
  • Дръжките са направени от майсенски порцелан и хромирани метални акценти

Важно: Този продукт се предлага само с предварително заплащане по банков път или с карта през сайта. Времето за доставка отнема от 4-5 дни.

 

Обемната форма и изразителният силует на дръжките, в комбинация с приниципите на пуристичния дизайн на MÜHLE, открояват серията Edition от всички останали. 

 

Този шедьовър е ръчно изработен с висока прецизност до съвършенство. Всеки елемент от четката за бръснене се изработва по поръчка: от косъмът на четката, чиято глава е сменяема, през полирането на металните части, до изработката на дръжките. Серията Edition е черешката на тортата.

 

Материал - майсенски порцелан

 

Историята на порцелана започва още през 7 век в Китай. Точният състав и начинът на производство се пази в дълбока тайна. Ето защо порцеланът в Европа се появава чак около 700 години по-късно.

 

През 1708 г. в малкото немско градче Майсен се произвежда първия бял порцелан в Европа. Не след дълго, през 1710 г. отваря врати първата фабрика за производство на порцелан в Европа. През годините, производството на порцелан претърпява множество промени, но едно нещо се запазва и до днес - безупречното качество на порцелана, благодарение на ценните умения на известни майстори, чиито знания и техника са предадени на поколенията и се използват успешно и до днес. 

 

Китайският дракон Минг олицетворява мъжката сила и енергия, а червеният цвят е символ на щастието.

 

Дръжките са щателно изработени от майстори-занаятчии и ръчно рисувани с голяма прецизност и внимание. Това отличава серията Edition от всички други и я превръща в най-красивият дизайн, изработван от MÜHLE.

 

Без хрома светът би загубил голяма част от своя блясък. Хромираният метал е устойчив на корозия, с много дълъг живот и има луксозен, чаровен блясък. Контрастирайки с него цветовете и формите на другите премиум материали се показват в най-добрата си светлина.

 

Косъм на четката - Silvertip Badger

Ценителите считат Silvertip Badger за символ на устойчивост и качество: за тези изцяло ръчно изработени четки се използват само най-добрите, внимателно подбрани косми от язовец. Този ценен естествен материал е особено мек и гъвкав.

Фините, конично заострени косми притежават способността да задържат голямо количество вода и образуват гъста, кремообразна пяна. Характерен символ на качеството е равната тъмна ивица, която минава хоризонтално през преобладаващо сребристите косми.

Този премиум продукт се произвежда с помощта на занаятчийски инструменти, използвайки ръчна техника, която владеят шепа специалисти в целия свят. Полу-кръглата форма на главата на четката се създава на ръка в процеса на изграждането и. По този начин фините върхове не се нуждаят от подрязване и запазват натуралната си мекота.

 

Грижа за четката

Правилното почистване на четките от естествен косъм е изключително важно, за да се запазят в първоначалния им вид години наред.

 

След употреба изплакни обилно с топла, но не гореща вода (до 45 градуса), като насочиш струята в средата на главата на четката и същевременно движиш космите в различни посоки.

 

Увери се, че дори и в средата на четката - там, където космите се свързват с дръжката, не е останала никаква пяна, тъй като остатъците от сапун по космите могат да ги повредят. Не използвай прекалено гореща вода или химикали при почистване на четката. Повече информация можеш да намериш тук.

1 170,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 170,00 лв.
Моля, избери:
Характеристики
Характеристики
Серия
EDITION
Тип
Silvertip Badger
Код на продукта
493 ED MEISSEN