Внимание: Поръчки, направени в периода 28-30 януари, ще бъдат обработени и изпратени на 31. януари
🎁 Зарадвай имениците: до -30% на избрани продукти и допълнителни 10% за ВСИЧКИ поръчки над 87 лв. с промокод imenden23 само до 31.01 🎁

Как да избереш правилния одеколон?

Как да избереш правилния одеколон?

 

 

Когато избираш одеколон е важно да намериш такъв, който кореспондира на твоята същност. Одеколонът трябва да ухае добре и да отразява личността ти. Подходящият одеколон ще ти даде сила и увереност.

 

Има няколко неща, които трябва да имаш предвид, когато избираш одеколон.

 

1. Видове нотки

 

Първата стъпка към избирането на одеколон е разграничаването на нотките, които създават цялостния аромат. Има три различни типа нотки: връхни, средни и базови.

 

Връхните нотки представляват първия аромат, който усещаш, когато нанесеш одеколона върху кожата си. Обикновено те са леки и свежи и се изпаряват бързо.

 

Средните нотки се развиват след изпаряване на връхните и обикновено са по-меки и сладки.

 

Базовите нотки се развиват последни и се задържат най-дълго върху кожата. Обикновено те са по-тежки и по-интензивни от останалите два вида.

 

2. Видове парфюмни семейства

 

Ето някои от най-често срещаните парфюмни семейства:

 

Флорални аромати: Тук попадат следните аромати: роза, жасмин и момина сълза. Одеколоните, които съдържат такива аромати са леки и свежи и са идеални за пролетта и лятото.

 

Свежи аромати: цитрусови, зелени и водни аромати. Подходящи за леки одеколони за лятото.

 

Ориенталски аромати: дървесни, пикантни и сладки аромати. Одеколоните с ориенталски аромат са по-богати и по-интензивни, подходящи за есента и зимата.

 

Дървесни аромати: кедър, сандалово дърво и мъх. Обикновено одеколоните с тези аромати са по-тежки и са подходящи за есента и зимата.

 

Други открояващи се аромати са:

 

Шипров аромат: Тези одеколони имат цитрусова връхна нотка и дървесна, мъхеста основа. Те са класически и вечни.

 

Фужерен аромат (папрат): Одеколоните с този аромат имат връхна нотка на лавандула и дървесна основа. Те също са класически и вечни.

 

Мускус: Този аромат често се използва като базова нотка и се задържа дълго върху кожата. Неговият аромат е топъл и чувствен.

 

 

3. Съобрази се с повода

 

Когато избираш одеколон е важно да вземеш предвид ситуацията и повода. Например, най-вероятно не искаш да носиш един и същ одеколон на интервю за работа и на вечеря с приятели.

 

Ето няколко примера за поводи и най-добрите одеколони за всеки от тях:

 

Интервю за работа: Подходящ е чист, свеж аромат на цитрусови плодове или фужерен аромат.

 

Разходка през уикенда: Подходящ е небрежен, спокоен аромат с дървесни или ориенталски нотки.

 

Излизане вечер: Смел и мъжествен аромат с дървесни или ориенталски нотки.

 

Ежедневно носене: Универсален аромат с цитрусови, флорални или дървесни нотки.

 

4. Помисли за сезона

 

Сезонът също може да повлияе на избора на одеколон. През пролетта и лятото се препоръчват по-леките аромати, а по-тежките са за есента и зимата.

 

5. Изрази своята идентичност

 

Одеколонът трябва да бъде отражение на твоята същност. Например, ако си по-скромен и спокоен човек, може да избереш мек аромат. Ако си общителен, може да избереш по-смел и дързък аромат.

 

Ето кои са най-добрите одеколони за всеки тип характер:

 

Интроверт: подходящ е мек, флорален аромат

 

Екстроверт: подходящ е смел, дървесен аромат

 

Сериозен и професионален: подходящ е чист и свеж аромат

 

Закачлив и забавен: подходящ е плодов или цитрусов аромат

 

6. Винаги тествай одеколона преди да го избереш

 

Преди да избереш одеколон, ти препоръчваме да тестваш ароматите върху кожата. Най-добрият начин да направиш това е като напръскаш малко одеколон върху китката си и го оставиш да престои на кожата през целия ден, за да се развие композицията.

 

Одеколон Sophisticated Beviro, тестерОдеколон Bohemian Spirit Beviro, тестерОдеколон Metropolitan Beviro тестерОдеколон 1918 Beviro, тестер

 

7. Поискай мнението на околните

 

След като харесаш даден одокелон, винаги е добра идея да се допиташ до мнението на близки приятели. Така ще бъдеш сигурен, че си избрал подходящия за теб одеколон.

 

8. Довери се на инстинктите си

 

В крайна сметка винаги можеш да се довериш на инстинктите си и да вземеш именно одеколона, който си харесал.

 

Одеколони, които препоръчваме:

 

Одеколоните на Beviro могат да се използват като афтършейв след бръснене или като свеж аромат през целия ден. Те съдържат 5% парфюмни масла, което ги доближава до тоалетната вода. След бръснене, одеколонът успокоява и дезинфекцира кожата и оставя приятен аромат.

 

Предлагат се в 4 неустоими аромата:

  • Sophisticated - плодов шипров аромат, подходящ за сезоните пролет и есен. 
  • Bohemian Spirit - сладко-пикантен аромат, подходящ за сезоните есен и зима.
  • Metropolitan - свежо-пикантен аромат, подходящ за сезоните пролет, лято и есен.
  • 1918 - дървесно-пикантен аромат, подходящ за сезоните есен и зима.

 

Одеколон Sophisticated BeviroОдеколон Bohemian Spirit BeviroОдеколон Metropolitan BeviroОдеколон 1918 Beviro

 

 

При подготовка на статията са използвани материали от Tools of men.

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още