Внимание: Поръчки, направени в периода 28-30 януари, ще бъдат обработени и изпратени на 31. януари
🎁 Зарадвай имениците: до -30% на избрани продукти и допълнителни 10% за ВСИЧКИ поръчки над 87 лв. с промокод imenden23 само до 31.01 🎁

Как да се бръснеш с бръснач тип Shavette?

Как да се бръснеш с бръснач тип Shavette?

Бръснач Shavette

 

Преките пътища са страхотни, особено когато вършат чудесна работа без компромис в качеството. Някои го наричат “хак”. В света на мокрото бръснене обаче се нарича бръснене с бръснач тип Shavette!

 

Несъмнено бръсненето с прав бръснач може да ти се струва трудоемко и плашещо, тъй като неговата употреба изисква по-напреднали умения в света и техниката на класическото мокро бръснене, както и в процеса по поддръжка на острието. Също така, често първоначалната инвестиция никак не е евтина.

 

Ето защо, ако желаеш да започнеш да се бръснеш с бръснач, ти предлагаме да изпробваш бръснене с бръснач със сменяемо ножче тип Shavette.

 

В тази статия ще ти разкажем по-подробно за него.

 

Бръсначи

 

Какво е бръснач тип Shavette?

 

Бръсначът тип Shavette е роднина на правия бръснач и много прилича на него по външен вид. Той може да има сгъваемо острие, както е при правия бръснач от западен тип, или фиксирано острие, както е при ориенталския прав бръснач тип Kamisori. Това, което различава бръснача тип Shavette от правия бръснач, е, че при него се използват сменяеми ножчета за бръснене с едно или две остриета, които биват счупени на две.

 

Също така, за разлика от правия бръснач, при Shavette, ножчетата са по-леки и по-къси, което позволява бръснене на малки и труднодостъпни зони, които се нуждаят от допълнителна прецизност

 

Някои фенове на правия бръснач отричат бръснача тип Shavette, поради факта, че са нужни бръснарски ножчета за използването му. Именно затова те го оприличават по-скоро на класическите самобръсначки с ножчета с двойно острие. 

 

Бръсначът тип Shavette обаче има формата и ефикасността на правия бръснач и се използва по сходен начин, като осигурява изключително гладко и прецизно бръснене.

 

В следващите редове ще ти разкажем повече за бръснача тип Shavette, неговите предимства пред правия бръснач, както и как да се обръснеш с него.

 

История на бръснача тип Shavette

 

Името Shavette е търговска марка, използвана от немската компания Dovo, която създава бръсначи със сменяеми ножчета. Първоначално Dovo създават бръснача като инструмент за барбери, с идеята бръсначът със сменяемо острие да се използва при бръснене на врата и шията на клиентите и като алтернатива на ножиците и машинките за подстригване при подкъсяване на бакенбардите.

 

Бръсначът тип Shavette става популярен, когато правителствената политика започва да изисква лицензи за бръснари, които извършват бръснене с прав бръснач. Причината за това са опасенията, че нестерилизираните прави бръсначи с несменяемо острие могат да пренасят кръвнопреносими патогени като хепатит и ХИВ. 

 

В някои държави, разпоредбите изискват от бръснарите да разполагат със специализирана машина за дезинфекция на медицински инструменти (автоклав), с помощта на която да дезинфекцират и стерилизират правите бръсначи, които използват.


Ето как, бръсначите със сменяемо ножче тип Shavette стават популярни и бръснарите започват да ги предпочитат. С тях няма място за притеснения относно санитарните условия и хигиената, тъй като остриетата са сменяеми бръснарски ножчета, които могат да се подменят след всяко използване на бръснача.

 

Предвид увеличеното търсене и потребление, все повече компании започват да произвеждат такъв тип бръсначи и името Shavette става официален общоприет термин за бръсначите със сменяемо ножче.

 

Видове механизми за задържане на сменяемото ножче при Shavette

 

Повечето бръсначи тип Shavette са съвместими със стандартните бръснарски ножчета, било то с двойно острие или половинки ножчета за бръснене. Въпреки това, на пазара се предлагат бръсначи с различни видове механизми за задържане на ножчето. 

 

Ето някои от най-популярните:

 

С панта - този тип Shavette ти позволява да избуташ закопчалката на бръснача, което ти позволява да отвориш пространството, предназначено за сменяемото ножче и да го поставиш.

 

С винт - държачът на сменяемото ножче се закрепва с винт. След като винтът се извади, държачът на острието се отваря и позволява поставяне на ножчето.

 

С копче - копчето закрепва държача на сменяемото ножче. То трябва да се отвие, за да може държачът да се отвори и да се постави ножчето. За да се закрепи то на място, държачът трябва да се завърти обратно в изходната си позиция, след което копчето трябва да се затегне.

 

С щипка - най-разпространеният вид Shavette и популярен избор сред потребителите. Използва се, като приплъзнеш настрани елемента, който държи двата държача за ножчето заедно, след което раздалечиш държачите, за да поставиш ножчето между тях и накрая ги притиснеш отново заедно, поставяйки щипката върху тях.

 

След като те запознахме подробно с всички видове механизми, вярваме че няма да изпиташ трудност при избора на правилния за теб бръснач.

 

Бръснач със сменяемо ножче

Мокро бръснене

 

Някои хора смятат, че Shavette е мини версия на правия бръснач, тъй като се използва по същия начин. Това го прави популярен инструмент за мокро бръснене. 

 

Ето едно кратко, но изчерпателно ръководство как да се бръснеш с бръснач тип Shavette:

 

Подготви си всички необходими инструменти и козметика за бръснене

 

Освен типа бръснач, няма друга съществена разлика в инструментите, които са ти необходими за едно качествено и гладко бръснене, а именно:

Разбира се, възможно е да пропуснеш някоя стъпка или продукт. Въпреки това, ако използваш бръснач тип Shavette, препоръчваме да следваш всички изброени стъпки, за да си осигуриш възможно най-удобното и гладко бръснене.

 

Подготви брадата и лицето си за бръснене

 

Подготовката на лицето за бръснене ще предпази от нежелани раздразнения на кожата след бръснене.

 

Бръсненето върху суха кожа е болезнено и неприятно и увеличава риска от порязвания по кожата. Триенето на острието по кожата може да доведе до наранявания и раздразнения. Освен това, бръснейки се по този начин, не можеш да си осигуриш мекото и гладко бръснене, което желаеш да постигнеш.

 

Използвай крем или олио преди бръснене, втрий го върху кожата на лицето и остави да попие. Внимавай да не използваш прекалено голямо количество, тъй като по този начин олиото или кремът ще омекотят прекалено много повърхността на кожата, което ще затрудни правилното плъзгане на бръснача. 

 

Олио за бръснене Barberism           Крем преди бръснене Azur lime

Образуване на пяна

 

Образуването на пяна определено е най-забавната част от процеса на мокрото бръснене. Нанасянето на пяна е важна стъпка от бръсненето, тъй като тя създава допълнителна защитна бариера между подготвената кожа на лицето и острието на бръснача.

 

За да създадеш перфектната пяна, ще ти е необходима чаша или купа за бръснене, качествен сапун за бръснене и четка за бръснене с естествен или изкуствен косъм. 

 

Предварително накисни четката в топла (но не гореща) вода, след което хубаво я изтръскай. С кръгови движения мини по повърхността на сапуна. Използвай купата или чашата за бръснене, за да разпениш сапуна с въртеливи движения.

 

Ако пяната ти се струва прекалено суха, добавяй по няколко капки топла вода, за да получиш хубава и гъста пяна. Винаги започвай с по-малко вода, защото ако сложиш прекалено голяма количество, пяната няма да се получи достатъчно богата и гъста.

 

След като си създал перфектната пяна, с четката за бръснене и кръгови движения, я нанеси на лицето си. Така ще осигуриш масаж на лицето си и ще ексфолираш кожата под брадата.

 

Чаша за бръснене

 

Как да използваш бръснач тип Shavette?

 

Бръсначът тип Shavette също като правия бръснач изисква време за свикване и усъвършенстване на техниката на бръснене. Тъй като при бръснача тип Shavette с дизайн от западен тип острието е направено така, че да се завърти и да се затвори обратно в дръжката, трябва да внимаваш острието да не се затвори към дръжката по време на бръснене.

 

Най-добрият захват е следният: Използвай три пръста, за да държиш металната дръжка на острието и постави кутрето си на крайната част на металната дръжка, т. нар. танг (tang).

 

Поддържай ъгъла между дръжката и металната част по-голям от 90 градуса или около 135 градуса, за да баласираш теглото на острието и дръжката.

 

След като научи как правилно да държиш бръснача, ето и какви са стъпките при бръснене:

  1. Подготви лицето си - затопли го с кърпа, напоена с гореща вода или си вземи горещ душ, за да отвориш порите на лицето. Създай богата пяна и я нанеси на лицето.
  2. Дръж бръснача под ъгъл от 30 градуса спрямо лицето, без да го натискаш. При по-висок градус е възможно да се порежеш.
  3. С леки и къси движения без натиск плъзни бръснача по лицето, като започнеш от горните части на единия бакенбард и се спускаш надолу. С другата ръка може да си помагаш, като издърпваш леко кожата на лицето, за да си осигуриш равна повърхност.
  4. Обръсни брадата по бузите в посока линията на челюстта, движейки се надолу и след това внимателно премини в посока към брадата около устата.
  5. Когато си готов повтори процеса и от другата страна на лицето си.
  6. В зависимост от твоето предпочитание, може да се обръснеш на 2 или 3 паса, за да постигнеш възможно най-гладко бръснене. На първия пас винаги бръсни по посока на растежа на косъма.
  7. Използвай афтършейв, за да затвориш порите си и да дезинфекцираш кожата от налични бактерии, които биха могли да предизвикват раздразнения на кожата или акне след бръснене.

След бръснене нанеси афтършейв

 

След като се избръснеш, използвай студена вода, за да отмиеш излишната пяна от лицето си, както и остатъците от косъмчета. Подсуши лицето с кърпа и нанеси афтършейв одеколон. С него ще дезинфекцираш кожата си, а в допълнение, той ще ти осигури страхотен аромат през деня.


Ако пък кожата ти е чувствителна и не понася добре съдържанието на алкохол, може да използваш балсам за след бръснене, който ще успокои и хидратира кожата ти допълнително.

Балсам за след бръснене     Афтършейв одеколони Beviro

 

Разлика между бръснач тип Shavette и прав бръснач

 

Много фенове на правия бръснач смятат, че бръсначът тип Shavette никога няма да бъде достойна алтернатива на правия бръснач. 

 

Отчасти това мнение се дължи на острието на този тип бръснач. Някои смятат, че сменяемите ножчета са прекалено малки и не дават същото ефективно бръснене, както стоманеното острие на правия бръснач.

 

И все пак сменянето на ножчето на бръснача тип Shavette е много по-лесно и удобно от поддръжката на острието на правия бръснач. Не е нужно да се учиш как да поддържаш и заточваш острието. Когато ножчето се изтъпи, е достатъчно просто да го махнеш и да поставиш ново.

 

Ето защо, много нови фенове на класическото бръснене предпочитат да започнат с бръснене с бръснач тип Shavette. Главните причини за този избор са лесната поддръжка и достъпната цена на бръснача.

 

До скоро бръсначите тип Shavette се произвеждаха масово с пластмасови дръжки, което не се харесваше на потребителите, които търсеха качеството и елегантността на правия бръснач.


На пазара вече се предлагат обаче и по-висок клас бръсначи Shavette, които подобно на правия бръснач са луксозни и стилни. Също така, точно както правия бръснач, те осигуряват меко и гладко бръснене.

 

Защо препоръчваме да се бръснеш с бръснач тип Shavette?

 

Бръсначът тип Shavette е идеалният инструмент за чисто и гладко бръснене в света на класическото мокро бръснене.

 

Ако си начинаещ и за първи път използваш бръснач, ти препоръчваме да започнеш именно с Shavette. С него ще получиш същите безупречни резултати, които дава и правият бръснач, без да си създаваш главоболие, относно това, как да поддържаш и заточваш острието на бръснача си. 

 

Но запомни - същите резултати, не означават и същата техника на бръснене. При бръснача от тип Shavette най-ключовия фактор, на който трябва да обърнеш внимание, е захватът. Бръсначът от този тип е по-лек, което позволява повече контрол върху острието, така че да може да го използваш под различни ъгли. Със Shavette можеш да получиш така желаното оформяне на брадата, което нито една ножица или тример не могат да постигнат.

 

Бръсначът тип Shavette е удобен при пътуване, тъй като се транспортира лесно, а поставянето на ножчето е изключително лесно. За напреднали фенове на класическото бръснене, които използват бръснач, Shavette е първият избор, особено при пътуване.

Бръсначът може лесно да се пренесе и в ръчния багаж, стига в него да не е поставено ножче, а сменяемите ножчета да се закупят допълнително при пристигане в дестинацията. 

 

Именно заради това бръсначът тип Shavette предлага по-ефективно използване на свободното ти време, тъй като острието няма нужда от допълнителни инструменти и техника за заточване.

 

Кой бръснач тип Shavette препоръчваме ние?

 

Ние от Shave.bg вярваме, че всеки мъж трябва да изпитва удоволствие от бръсненето, а то се постига с добра техника и наистина качествени продукти. Независимо дали става въпрос за козметика за бръснене и брада, самобръсначки или бръсначи, ние се стремим да предлагаме разнообразия от качествени продукти от световна класа.

 

Бръсначът със сменяемо ножче Beviro - Pakkawood Shavette е идеален за прецизно бръснене и за оформяне на брадата по контур. Той е много по-прецизен дори от класическа самобръсначка, тъй като има само едно острие. Той ще ти осигури изключително гладко бръснене - сякаш току-що си излязал от посещение при любимия си барбер.

 

Pakkawood Shavette може да ти звучи сложно, но в действителност всичко е много просто. Pakkawood е траен материал, който се създава чрез наслояване на твърда дървесина и импрегниране с термообработена смола. Предимството на Pakkawood е, че е устойчив на влага материал, който ще изглежда като нов, дори след дълго използване.

 

 

Бръснач Beviro

 

Този бръснач тип Shavette е подходящ както за начинаещи, така и за професионалисти. Острието е изработено от висококачествен материал и съвместимо с всички стандартни бръснарски ножчета

 

Ако искаш да се научиш да се бръснеш с бръснач, но не искаш да прекарваш часове или дни в учене на правилната техника за заточването му, то това е правилният избор за теб.

 

В това клипче можеш да видиш как да се научиш да се бръснеш с бръснач, използвайки балон:

 

 

А тук ти показваме същинския процес на бръснене с бръснач тип Shavette:

 

 

Бръсначът Beviro Pakkawood Shavette включва 1 ножче за бръснене, което се разполовява, за да можеш да започнеш своето бръснене още при закупуването му.


При подготовка на тази статия бяха използвани материали от NakedАrmor.

 

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още