Как правилно да поддържаш пособията си за бръснене?

Как правилно да поддържаш пособията си за бръснене?

 

Не само кожата се нуждае от грижа след бръснене, пособията ти за бръснене също имат нужда от поддръжка. При правилната грижа четките и самобръсначките на MÜHLE могат да издържат десетки години. Поддръжката на пособията за бръснене не трябва да бъде трудна задача: нужни са ти само малко количество масло за поддръжка и внимателно почистване. В тази статия ще ти разкажем как лесно и бързо да почистиш самобръсначката и четката си за бръснене, за да им се радваш възможно най-дълго време!

 

Почистване след всяко бръснене

 

Почистване на четката за бръснене

 

Обръснал си се и се чувстваш освежен, а сега е време да се погрижиш за четката си за бръснене

За да почистиш правилно четката след бръснене, първо мини средата на четката за бръснене под течаща вода. Внимателно разделяй косъмчетата от различни ъгли и се увери, че си отмил всякакви остатъци от пяна дори в средата на четката за бръснене. В идеалния случай водата трябва да е топла, но не гореща (не трябва да надвишава 45°C).

Никога не ползвай препарати за почистване на четката, които съдържат химикали, като например почистващи препарати за дома, оцет, и други препарати, които съдържат алкохол и спирт.

 

След изплакване, изтръскай четката, за да премахнеш излишната вода и я постави на стойка с главата надолу, за да изсъхне правилно. Винаги дръж четката далеч от влажни зони и не я съхранявай в затворени шкафове или кутии, докато не се увериш че е изсъхнала напълно.

 

В това клипче можеш да видиш как правилно да почистиш четката си за бръснене:

 

 

Един съвет от нас: Винаги почиствай остатъците от сапун старателно, тъй като изсъхналият сапун е основната причина косъмчетата на четките за бръснене с естествен косъм да започнат да падат. Остатъците от сапун или крем могат лесно да бъдат забелязани, тъй като изглеждат като бели налепи по дръжката или космите и когато изсъхнат се превръщат в прах.

 

Почистване на самобръсначката и нейната дръжка

 

Подобно на четката, самобръсначката и нейната дръжка също трябва да се изплакнат внимателно след бръснене.

 

Един от най-добрите начини да избегнеш появата на корозия е винаги да изплакваш остатъците от сапун или крем от самобръсначката и да използваш мека кърпа, за да я подсушиш.

 

Премахвайки остатъците от сапун и подсушавайки с кърпа, ще си гарантираш дълготрайност на самобръсначката и ще претотвратиш евентуалната поява на ръжда по нея. Ръждата се премахва трудно, ако изобщо е възможно да бъде премахната. Тя поврежда материала на самобръсначката и намалява нейния живот и производителност.

 

Самобръсначката, също както четката за бръснене, не бива да се съхранява във влажни места и не трябва да се почиства с препарати, които съдържат химически компоненти.

 

 

Почистване веднъж месечно

 

Комплектът ти за бръснене е чист, сух и съхраняван правилно, но от време на време някои естествени материали, като маслиново дърво, парен ясен, сливово дърво и рог, които при производството им са леко омаслени, могат да станат крехки при редовно излагане на сапун и вода. За да поддържаш тяхната красота и производителност ти препоръчваме да използваш масло за поддръжка на всеки три до четири седмици (в зависимост от честотата на употреба на пособията за бръснене).

 

Хромираните части на самобръсначката също трябва да бъдат смазвани редовно. Маслото за поддръжка на MÜHLE е щадящо и многофункционално масло, което може да се използва както върху метал, така и върху дървени повърхности. То е разработено в сътрудничество с наследствената компания Ballistol и е перфектният продукт за грижа за самобръсначката и четката ти за бръснене.


“Маслото поддържа дървен материал и рог, смазва машинните части на самобръсначката, предпазва от корозия и е щадящо за кожата“, казва Андреас Мюлер. Алтернатива на маслото за поддръжка е масло от камелия.

Масло за поддръжка MÜHLE

Разлика между материалите: трудни и лесни за поддръжка материали на дръжките

 

Трябва да отбележим, че не всеки комплект за бръснене е еднакъв - някои материали изискват малко повече грижи от други. От различни видове косъм на четката до разнообразни материали на дръжките, винаги трябва да вземеш предвид нуждата от поддръжка на различните материали, когато избираш пособията си за бръснене.

 

Видове косми на четката за бръснене

 

Подобно на фините четки за рисуване, колкото по-добро е качеството на косъма, от  толкова повече грижи ще има нужда четката.


Снопчетата от естествен косъм на язовец са особено чувствителни към остатъци от сапун и трябва да бъдат почиствани добре след всяко бръснене. Ако пък искаш да използваш четка, която не изисква толкова сериозна поддръжка, можеш да пробваш четките с изкуствен косъм Black Fibre и Silvertip Fibre.

 

Материали на дръжката

 

Несъмнено един от най-лесните за поддръжка материали е смолата. Дръжки от смола се предлагат в различни серии: Rytmo, Vivo, Kosmo, Stylo, Sophist, Purist и други.

 

Класическа самобръсначка и четка за бръснене Vivo

 

Заключение

 

Независимо кои пособия за бръснене избереш, важно е да знаеш, че правилната поддръжка и грижа за тях може да им осигури дълъг живот без корозия и същото страхотно чувство при използването им за ритуала на качественото мъжко бръснене.


При подготовката на тази статия са използвати материали от MÜHLE Shaving.

 

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още