Класическа самобръсначка MÜHLE, отворен гребен, неръждаема стомана, GRANDE

  • Марка: MÜHLE
  • Кат. номер: R 41 GS

Серия TRADITIONAL

  • Самобръсначка, съвместима с класически ножчета за бръснене
  • Глава на самобръсначката с отворен гребен
  • Дръжките са направени от неръждаема стомана

 

Навършва едва 10 години, а вече е легенда: R 41 изисква финес на истински професионалисти с амбиции. Разстоянието между зъбите е по-широко в сравнение със стандартния модел. Освен това острието е разположено плоско. И двете допринасят за нападателно мокро бръснене, за което трябва да имаш здрав захват на класическата самобръсначка.

Досега самобръсначката с отворен гребен на MÜHLE имаше класически хромиран външен вид. Но за своята 10-та годишнина R 41 се предлага и в неръждаема стомана. Много от клиентите на MÜHLE са поискали такъв вариант и фирмата се е вслушала в желанието им. Тя просто се усеща добре в ръката, защото - както и класическата версия GRANDE - има малко по-дълга, по-обемна дръжка и няколко грама повече. Фината шлифовка също осигурява правилния захват.

Готов ли си? Полираната неръждаема стомана осигурява обичайния блестящ вид на легендарната R 41.

Главата и дръжката са изработени изцяло от особено издръжлива неръждаема стомана с хирургично качество. Това превръща и тази R 41 в устойчива и безпластмасова алтернатива за сутрешния ти ритуал - чак до опаковката.

Тази самобръсначка с култов статут е особено подходяща за мъже със сравнително гъста и силна брада. Но любителите на дизайнерски оформената няколкодневна брада също ще й се насладят.

 

Глава на самобръсначката - отворен гребен с класическо бръснарско ножче


Класическата самобръсначка с отворен гребен е разработена за хора, практикуващи мокрото бръснене, които са с по-голям опит. Поради особеностите в нейната конструкция, при която ножчето стои под специален ъгъл, моделът позволява по-агресивна и много директна техника на бръснене.

Както и при самобръсначките със затворен гребен, ножчето се позиционира правилно от кривината на капачката на главата. Комбинацията от отворен гребен и разстоянието зад ръба, който е в досег с пяната гарантира, че острието е винаги свободно от косми и остатъци. Този иновативен дизайн също така помага за по-лесното почисване след бръснене.

Резултатът от бръсненето зависи от фактори като растеж на брадата, гъстота и дължина на космите на брадата и как те си взаимодействат с ножчето за бръснене и самобръсначката. Някои постигат оптимални резултати с много остро ножче, докато за други по-умерените ножчета дават по-добри резултати.

Когато се бръснете, самобръсначката трябва първоначално да се прекара по кожата без прилагане на какъвто и да е натиск. Бръсненето по посока на косъма често е достатъчно и не е необходимо повторно бръснене в другата посока. Кожата трябва да е опъната през цялото време.

Класическата самобръсначка с отворен гребен е предназначена за мъже с по-силен растеж на брадата или такива, които предпочитат да се справят с тридневна брада.

След кратък период на използване и опознаване на класическата самобръсначка проличава, че резултатът е траен, а кожата безупречно гладка. За разлика от модерните системи ножчета, главата на класическите самобръсначки не се движи. Ножчетата се сменят с развинтване на капачката.

 

Мерки

Размери: 43 mm x 106 mm
Тегло: 113 g

 

Неръждаемите ножчета за бръснене на MÜHLE, са идеално допълнение за класическите им самобръсначки.

 

Използване

Бръсненето с класическа самобръсначка изисква малко практика. Кожата също се нуждае от известно време, за да свикне с този тип бръснене. Първите стъпки ще бъдат по-лесни, ако следваш тези инструкции:

Навлажни зоната за бръснене, за предпочитане с топла вода и я сапунисай добре с четка. Колкото по-дълго нанасяш пяната, толкова по-лесно и нежно могат да бъдат отрязани космите. Ако е възможно, използвай високо ефективен овлажняващ крем или сапун за бръснене, тъй като това ще позволи на острието да се плъзга по кожата по-лесно. Увери се, че бръснещата глава и дръжката са плътно прикрепени една към друга, но затегни винта само дотолкова, доколкото да може да се отвинти, без много усилия.

Това гарантира, че острието ще застане под правилния ъгъл. Сега започни бръсненето. Дръж самобръсначката под лек наклон спрямо кожата - приблизително 30°. Започни с бузите и остави ножчето да се плъзне по кожата, като прилага лек натиск. Винаги бръсни в посоката, в която расте брадата. Когато бръснеш врата, опъни кожата със свободната си ръка. Не се обезсърчавай от малки порязвания или ожулвания. След като свикнеш със самобръсначката те рядко ще се случват.

258,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 258,00 лв.
Моля, избери:
Характеристики
Характеристики
Серия
TRADITIONAL
Тип
Отворен гребен
Код на продукта
R 41 GS
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!