Внимание: Поръчки, направени в периода 28-30 януари, ще бъдат обработени и изпратени на 31. януари
🎁 Зарадвай имениците: до -30% на избрани продукти и допълнителни 10% за ВСИЧКИ поръчки над 87 лв. с промокод imenden23 само до 31.01 🎁
  • Начало »
  • Блог »
  • Можеш ли да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си?

Можеш ли да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си?

Можеш ли да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си?

Натурален шампоан за брада Beviro

 

Ако имаш брада и шампоан за коса или сапун на поставката в душа си, най-вероятно се питаш: Мога ли да ги използвам, за да измия брадата си? 

 

Краткият отговор е: не.

 

В тази статия ще ти отговорим подробно защо това е така и как обикновеният шампоан може да повлияе на брадата ти.


Космите на брадата се нуждаят от повече хидратация, за да може брадата да изглежда добре и да е здрава. Повечето шампоани и сапуни, просто изсушават космите на брадата, което от своя страна ѝ влияе зле.

 

 

Шампоан за брада, шампоан за коса и гел за измиване на лице - По какво се различават?

 

Кратък отговор: Шампоаните за брада съдържат естествени подхранващи съставки и са много щадящи, поради което те са по-подходящи за ежедневно почистване на брадата ти.

 

Шампоаните за коса и геловете за почистване на лицето от своя страна почистват или прекалено интензивно, или недостатъчно, като по този начин оставят брадата суха, сърбяща и податлива на цъфнали краища.

 

По-дълъг отговор: Шампоаните за коса и геловете за лице са подходящи за конкретната част на тялото, за която са създадени, но не и за брадата ти.

 

Повечето шампоани за коса съдържат химикали, предназначени да премахнат излишното омазняване на скалпа. Използването на шампоан за коса за измиване на брадата може да доведе до изсушаване на кожата на лицето под брадата и поява на пърхот по брадата.

 

Ето защо, шампоанът за коса не е подходящ за измиване на брадата. 

 

Ако брадата ти все още не е дълга, например с дължина на около месец, можеш да използваш гел за измиване на лице, за да измиеш брадата си. Геловете за лице са създадени да премахнат мръсотията, предотвратяват появата на акне и осигуряват равномерен тен на кожата. При по-дълга брада обаче, измиването на брада с гел за лице не е достатъчно.

Нашият съвет: Инвестирай в качествен шампоан за брада, който съдържа естествени съставки. 

 

Шампоанът за брада на Beviro съдържа 99% натурални съставки като рициново масло, екстракт от бреза, живовляк и др. Всички те хидратират брадата, правят я по-мека и я подготвят за по-лесно разресване, като същевременно с това подхранват кожата на лицето под нея.

 

Не мисли, че ползите от шампоана за брада свършват. Измивайки брадата си със специален шампоан, освен че прави брадата ти копринено мека, отстранява всеки сърбеж, който може да е налице.

Натурален шампоан за брада BeviroНатурален шампоан за брада

 

 

Колко често да миеш брадата си?

 

Кратък отговор: Оптимално, веднъж на всеки 2 до 3 дни или веднъж дневно, ако шампоанът за брада е достатъчно щадящ.

 

По-дълъг отговор: Прекомерното измиване на брадата може да доведе до раздразнена или изсушена кожа. 

 

Важно е да отбележим, че кожата на лицето има влагозащитна бариера, която ѝ помага да бъде здрава.

 

Прекомерното и силно търкане при измиване на лицето и брадата може да доведе до раздразнение и изсушаване. Това правило е общовалидно - независимо дали имаш едва набола брада или вече дълга грива на лицето си.

 

Измиването на брадата в разумен интервал ще гарантира почистване на натрупаните в ежедневието мръсотии и излишния себум и ще придаде на брадата приятен аромат. 

 

При почистването е достатъчно да използваш само ръцете си, без допълнителни уреди за почистване - по-този начин процесът ще бъде най-щадящ както за кожата, така и за косъмчетата на брадата.

 

Изключение от правилото: Някои шампоани за брада са достатъчно щадящи за ежедневна употреба и имат допълнителни хидратиращи и регенериращи съставки.

 

Натуралният шампоан за брада на Beviro например може да се използва всекидневно, ако брадата ти се замърсява често и има нужда от почистване. Той е обогатен с екстракт от малахит - скъпоценен камък, който съдържа подхранващи кожата микроелементи като цинк, мед, селен и манган.

 

Редовното измиване на брадата ще ти осигури чистота и свеж аромат.

 

 

Видове шампоани за брада

 

Кратък отговор: Шампоаните за брада, също като шампоаните за коса, се предлагат в течна и в твърда форма и е въпрос на предпочитание кой вид ще използваш. Просто се увери, че не правиш компромис с по-нискокачествени съставки.

 

По-дълъг отговор: Няма по-добър вариант, важното е да се увериш, че шампоанът съдържа качествени естествени съставки.

 

Някои мъже, които тренират редовно, може да предпочетат течните шампоани за измиване на брада, тъй като те са по-практични и лесни за пренасяне. Същото важи и при пътуване - тогава течните шампоани несъмнено са фаворит.

 

Ако летиш със самолет обаче, увери се че разфасовката на течния шампоан се вписва в позволените милилитри за пренос. Алтернативно можеш да използваш сух шампоан за брада.

 

 

 

Шампоан за брада с добавен аромат?

 

Кратък отговор: Можеш да използваш и шампоани за брада с добавени аромати, стига да спазваш няколко прости правила.

 

По-дълъг отговор: Разбира се, всеки мъж би желал брадата му да ухае добре. Това е чудесно, но е важно да бъдеш внимателен и да четеш съставките на етикета на шампоаните за брада с добавен аромат.

 

Повечето продукти съдържат добавени изкуствени аромати или парфюми.

 

Ароматът е общ термин, който производствените компании използват, за да обхванат над 2000 различни съставки. Затова е препоръчително да избягваш шампоаните за брада, които съдържат добавени аромати, ако кожата ти е чувствителна.

 

Етеричните масла, също е възможно да раздразнят кожата ти. Ако даден шампоан за брада дразни кожата ти, най-добре преустанови употребата му.

 

 

Къде можеш да закупиш шампоан за брада?

 

Дрогериите, които предлагат масови козметични продукти, няма да ти свършат работа. 

 

Препоръчваме ти да закупиш шампоан за брада от специализирани физически и онлайн магазини, които предлагат качествени продукти за грижа за брадата.


Ако искаш да изпробваш качествен шампоан за брада, ти предлагаме да разгледаш натуралния шампоан за брада на чешкия премиум бранд Beviro на нашият сайт.

 

 

Почистване на брадата в няколко лесни стъпки

  1. Намокри брадата си с топла вода
  2. За течен шампоан: Сложи количество колкото стотинка от шампоана в ръката си, втрий в брадата си и масажирай до получаване на пяна
  3. За твърд шампоан: Втрий шампоана в брадата, както би направил със стандартен сапун, за около 15 сек. Увери се, че се е образувала богата пяна.
  4. Остави да подейства за няколко минути
  5. Изплакни обилно с вода
  6. Подсуши брадата внимателно с кърпа

 

 

Как да се погрижиш за брадата след измиване?

 

Кратък отговор: С масло за брада или балсам за брада.

 

По-дълъг отговор: Дори да почистваш брадата си с подхранващ шампоан за брада, трябва редовно да я поддържаш и подхранваш.

 

Двата есенциални продукта за грижа за брадата са масло и балсам за брада. Тези два продукта са много сходни и съдържат идентични съставки. Маслото за брада ще подхрани и омекоти допълнително брадата. Балсамите често съдържат и добавени подхранващи агенти за по-добри резултати при по-хладен или по-сух климат. Те са много подходящи при по-дълги бради и освен че подхранват брадата, ѝ придават и лек стайлинг.

 

Начинът на употреба е лесен:

 

След като измиеш и подсушиш хубаво брадата си, вземи количество колкото стотинка, ако използваш масло за брада, или малко повече, ако използваш балсам за брада, и го разтрий между дланите си. След това втрий в брадата и масажирай като започнеш от основата на фоликула на брадата до върха за пълно покритие.

 

Редовното нанасяне на маслото и балсама за брада ще предотврати сърбежа и образуването на пърхот по брадата.

 

Освен това подхранващите съставки в тези два продукта ще гарантират по-малко накъсване на брадата и намаляване на неприятните цъфнали краища, като същевременно загладят и заздравят космите.

 

Масла за брада Beviro

 

 

Искаш ли брадата ти да изглежда като след барбер? Измий брадата си с натурален шампоан за брада!

 

Добави натуралния шампоан за брада Beviro в рутината си и бързо ще видиш резултати. Той съдържа 99% натурални съставки. 

 

След измиване, брадата ще бъде освежена и подхранена. За допълнителна хидратация използвай масло или балсам за брада, които ще ти осигурят феноменален завършек като след салон.

 

За допълнителна информация относно как да се грижиш и поддържаш брадата си, погледни нашия Основополагащ наръчник: Как брадата ти да порасне, в който сме включили всички аспекти от грижата за брадата - от измиване и подхранване, до съвети за по-здравословен начин на живот.

 

При подготовка на тази статията бяха използвани материали от Tools of men.

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още