Внимание: Поръчки, направени в периода 28-30 януари, ще бъдат обработени и изпратени на 31. януари
🎁 Зарадвай имениците: до -30% на избрани продукти и допълнителни 10% за ВСИЧКИ поръчки над 87 лв. с промокод imenden23 само до 31.01 🎁

MÜHLE в България и История на бранда

MÜHLE в България и История на бранда

MÜHLE България

 

Култура на бръснене от MÜHLE - майсторство и качество от Германия.

Да отделиш време за себе си, да се насладиш на тишината и спокойствието и за момент да оставиш забързаното темпо на новия ден пред вратата на банята - това е културата на бръснене, която немския бранд Mühle налага в световен мащаб през последните 75 години.

Днес семейният бизнес в третата си генерация предлага устойчиви продукти, които се изработват ръчно и с истинска всеотдайност. Качествени продукти със съвременен и неподвластен на времето дизайн, авангардни форми и класики за класическото мокро бръснене - традицията е също толкова важна за Mühle, колкото и постоянният поглед към бъдещето.

Независимо дали четки за бръснене, класически самобръсначки, купички за бръснене, стойки или друг вид качествен продукт за мокро бръснене, Mühle комбинират най-добрите материали в съчетание с постоянни устойчиви бизнес практики.

Shave.bg е официален дистрибутор на немския бранд MÜHLE в България.

MÜHLE Фабрика


MÜHLE - История на бранда

1945 г. - Основаване на компанията

Току-що завърналият се от войната Отто Йоханес Мюлер основава малък бизнес, изпълнен с голяма доза оптимизъм. Първите си четки за бръснене Мюлер създава работейки в малко перално помещение. Там се ражда и емблематичното лого на Mühle.

MÜHLE История

1949 г. - Поражение

Основателят на Mühle се специализира в производството на четки за бръснене и придобива първите си клиенти за износ в чужбина. Скоро след това обаче пожар унищожава централата на компанията, но Отто Йоханес Мюлер продължава смело напред въпреки препятствията.

1965 г. - Новата генерация

След преждевременната смърт на баща си, Ханс-Юрген Мюлер поема компанията с 40 служители. Сега MÜHLE изнася своите продукти в 36 държави.

1972 г. - Национализация

Голямата вълна на национализацията засяга и MÜHLE. Под натиск на държавата Ханс-Юрген Мюлер продава своята компания, която се превръща в “държавно предприятие”.

1987 г. - Сбогуване

Като част от VEB Flamingo-Bürsten Schönheide, MÜHLE произвежда четки за ГДР. Ханс-Юрген Мюлер напуска компанията и създава магазин като производител на четки на свободна практика.

1990 г. - Ново начало


С падането на Берлинската стена Ханс-Юрген Мюлер си връща собствеността върху отчуждения семеен бизнес. Отсега нататък той оперира под името Hans-Jürgen Müller KG, като запазва логото на MÜHLE.

1995 г. - 50-годишнината на MÜHLE

В ранните години след обединението MÜHLE се бори за оцеляването си от ден на ден. Малко по малко, компанията придобива нови клиенти и пренаема бивши служители.

50-годишнина на MÜHLE


2006 г. - Подем

В периода след началото на ново хилядолетие продуктовата гама на MÜHLE се разширява, включвайки пълен набор от продукти за наистина качествено мокро бръснене. Брандът MÜHLE излиза на преден план.

2008 г. - Трето поколение

Синовете Кристиан и Андреас Мюлер поемат управлението на MÜHLE от баща си. Въпреки икономическата криза, оборотът на компанията нараства и диапазонът на производството се увеличава допълнително.

 

2012 г. - Нови подходи


MÜHLE непрекъснато се развива и разработва изключително качествени веган синтетични косми за своите четки - Black Fibre и Silvertip Fibre®, като по този начин поставя напълно нови стандарти за качеството на синтетичните косми на четките за бръснене. MÜHLE също така разработва и своята био и веган козметика за бръснене, лице и тяло - серията ORGANIC.

 

MÜHLE в България - Органична козметика


2014 г. - Берлин

През 2014-та година компанията отваря своите врати и в мегаполиса Берлин - с първия магазин на MÜHLE, съчетан с бръснарница в Hackesche Höfe.

 

2017 г. - Награда за дизайн

В сътрудничество с берлинския дизайнер Марк Браун MÜHLE създава емблематичната продуктова серия HEXAGON, която печели две награди - “Red Dot Award” и “German Design Award”.

MÜHLE Награда за дизайн (Design Award)


2018 г. - Лондон

МÜHLE отварят втория си магазин в сърцето на лондонския Уест Енд на улица Нюбърг, недалеч от Piccadilly Circus.

2019 г. - Устойчивост

MÜHLE продължава да се фокусира върху устойчивостта във всички области на бизнеса си. Почти всички опаковки на продуктите на MÜHLE вече са без пластмаса. Освен това, доставките са с неутрално влияние върху климата (climate-neutral).

2020 г. - 75-годишнината на MÜHLE

От малък производител на четки за бръснене до световно известен бранд с класически статус, MÜHLE празнува своята 75-годишнина и продължава да се фокусира върху качествената култура на бръснене, произведена в Германия. Освен това, магазинът на MÜHLE в Лондон отваря и барбершоп. 


Магазин на MÜHLE

Производство

 

Като за начало се измерва точният грамаж естествени косми от язовец Silvertip Badger или иновацията на MÜHLE - изкуствените косми Silvertip Fibre®, след което се оформят и се захващат заедно в отливка.

Дръжките на самобръсначките и четките се изработват със същата прецизност. Наборът от качествени материали за дръжките е голям: от благороден метал, висококачествено дърво или ценна смола.

Финалният продукт са висококачествени пособия за бръснене, които ще превърнат ритуала на бръснене в истинско удоволствие.

Производство на четка за бръснене - MÜHLE

Във фабриката на MÜHLE в Германия огромна част от процеса заема ръчната изработка на продуктите. Малко експерти в световен мащаб владеят изкуството на изработка на четки за бръснене и MÜHLE е един от водещите брандове.


Материалите за изработка на четките за бръснене и самобръсначките са скъпи и висококачествени, което налага внимателната обработка и сглобяване на крайните продукти, което също се извършва на ръка. 

Производство на класическа самобръсначка - MÜHLE

Макар че голяма част от производството се извършва на ръка, съвременните технологии също намират своето място във фабриката на MÜHLE. Машините, разработени специално за MÜHLE, гарантират внимателното производство на отделните компоненти, като това повишава допълнително качеството на продуктите.

Например, т. нар. CNC машини изработват емблематичните дръжки за продуктите на бранда от висококачествени декоративни дървени материали, метали и др.

Производство на четка за бръснене - MÜHLE

Накрая, всеки от продуктите минава през щателна експертна проверка, преди да мине в ръцете на новия си собственик. Какви продукти на MÜHLE ще откриеш на Shave.bg?

 

Shave.bg e сертифициран дистрибутор на МÜHLЕ за България. При нас ще откриеш огромно разнообразие от продукти на световноизвестния бранд:

Класически самобръсначки

Класическите самобръсначки на MÜHLE със сменяеми бръснарски ножчета са много стилно допълнение към твоята баня и продуктите ти за бръснене: Чрез тях постигаш изключително гладко бръснене и по-малко раздразнение на кожата след бръснене. Те съчетават в едно качество, ергономичност и красив дизайн и са идеален подарък за всеки джентълмен и любител на качественото мокро бръснене.

Класическа самобръсначка MÜHLEКласическа самобръсначка MÜHLEКласическа самобръсначка MÜHLEКласическа самобръснака MÜHLE

Четки за бръснене

Първокласната четка за бръснене също е задължителна за качественото и гладко бръснене. В Shave.bg ще откриеш качествени четки за бръснене както с естествен косъм, така и с изкуствен косъм на MÜHLE и дръжки от парен ясен, смола, хромиран метал, неръждаема стомана, маслиново дърво и още много премиум материали.

Четка за бръснене MÜHLEЧетка за бръснене MÜHLEЧетка за бръснене MÜHLEЧетка за бръснене MÜHLE

Комплекти за бръснене

Комплектите за бръснене на MÜHLE са цялостно решение за тези, които искат да преминат към класическото бръснене - те включват класическа самобръсначка, четка за бръснене, хромирана стойка за продуктите и купичка, в която да се създава пяната за бръснене чрез сапун или крем за бръснене.

Комплект за бръснене MÜHLEКомплект за бръснене MÜHLEКомплект за бръснене MÜHLEКомплект за бръснене MÜHLE

Козметика за бръснене

Качествената естествена козметика за бръснене е ключова за перфектно избръснато лице. Тук ще откриеш всички необходими за идеалното мокро бръснене козметични продукти: кремове за бръснене, сапуни за бръснене, афтършейв лосион, афтършейв балсам и стипца за порязвания след бръснене. Козметиката на MÜHLE идва в три завладяващи аромата: алое вера, морски зърнастец и сандалово дърво.

Афтършейв лосион MÜHLE със сандалово дървоБалсам за след бръснене MÜHLE с алое вераКомплект козметика за бръснене MÜHLE с морски зърнастецСапун за бръснене MÜHLE с алое вера

Аксесоари за бръснене

Shave.bg предлага и редица аксесоари за бръснене, които ще направят ритуалът ти на бръснене още по-приятен и успешен: при нас ще откриеш купички за бръснене, стойки за четки и самобръсначки, ножчета за класическа самобръсначка, предпазители, резервни глави за самобръсначка, специални луксозни кърпи за бръснене и още много аксесоари на MÜHLE.

Хромирана купичка за бръснене MÜHLEОгледало за бръснене MÜHLEХромирана стойка за четка за бръснене MÜHLEКърпа за бръснене MÜHLE

Органична козметика за лице, тяло и коса

Органичната козметика на MÜHLE е революционна в своя бранш - тя е изключително подходяща за хора с по-чувствителна кожа, съчетава в себе си само най-отбраните съставки и е био сертифицирана и произведена в Германия. MÜHLE предлагат голямо разнообразие от органични продукти: био крем за бръснене, био балсам за след бръснене, чисто арганово масло от Мароко, био шампоани и душ гелове и още много органични продукти за лице, тяло и коса. 

Био душгел MÜHLEБио натурална козметика за бръснене MÜHLEБио органичен шампоан за коса MÜHLEБио възстановителен серум за лице MÜHLE

 

Ако се чудиш къде можеш да откриеш и закупиш марката MÜHLE в България, то Shave.bg е правилното място.

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още