Внимание: Поръчки, направени в периода 28-30 януари, ще бъдат обработени и изпратени на 31. януари
🎁 Зарадвай имениците: до -30% на избрани продукти и допълнителни 10% за ВСИЧКИ поръчки над 87 лв. с промокод imenden23 само до 31.01 🎁
  • Начало »
  • Блог »
  • Натурален душ гел: какво представлява и какви са неговите предимства?

Натурален душ гел: какво представлява и какви са неговите предимства?

Натурален душ гел: какво представлява и какви са неговите предимства?

Натурални душ гелове Beviro

 

 

Все по-често в забързаното ежедневие се случва да пазаруваме, без да проверяваме съставките на козметичните продукти, които избираме.

 

Прочитайки съставките на масово продаваните козметични продукти, лесно ще забележиш, че те съдържат различни химикали и вредни субстанции, които без съмнение оставят негативен отпечатък както върху твоето тяло, така и върху околната среда.

 

Това не трябва да те изненадва, тъй като производствените компании масово използват тази практика, за да намалят разходите си по време на производствения процес на продуктите.

 

Как да предпазиш организма си от вредните съставки? Много е лесно - просто заложи на продукти и брандове, които са максимално натурални и съдържат истински съставки. По този начин ще осигуриш най-доброто за кожата си и за природата.

 

Натуралните душ гелове например не само са по-ефективни от душ геловете със съмнителни съставки, но и осигуряват допълнителни ползи за кожата на тялото ти.


В тази статия ще поговорим повече за това какво е душ гел и какви са предимствата на изцяло натуралните душ гелове. Нека започваме!

 

 

Защо да замениш обикновения душ гел с натурален?

 

 

1. Натуралният душ гел съдържа естествени съставки

 

 

Химическите компоненти, като натриев лаурет сулфат и парабен, масово се използват от козметичната индустрия, тъй като те са отговорни за образуването на пяна. Въпреки това функционалността им е ограничена, тъй като те не носят никакви допълнителни ползи за биологичния и физиологичния състав на кожата.

 

Важно е да знаеш, че тези съставки също така често могат да отключат различни кожни заболявания, като например екзема. Ето защо ти препоръчваме да използваш натурален душ гел, с който не само ще избегнеш кожните раздразнения, но и ще подхраниш кожата си.

 

 

2. Натуралният душ гел има лечебни свойства

 

 

Натуралните душ гелове съдържат естествени съставки, извлечени от природата, като по този начин те предлагат различни ползи за кожата. Някои кожни заболявания например могат да бъдат контролирани с тяхна помощ. Следователно душ геловете с натурални съставки са много повече от просто почистващ продукт.

 

 

3. Природосъобразни продукти

 

 

Масовите душ гелове на пазара, които съдържат най-различни химикали, вредят на природата, тъй като водата, която използваме, се оттича към реките и други водни тела. Именно поради това флората и фауната на водните системи търпят огромно замърсяване. 

 

Натуралните душ гелове, от своя страна, са много по-щадящи, както за кожата ти, така и за околната среда.

 

 

4. Антиоксиданти

 

 

Нашата кожа ежедневно е подложена на множество фактори, които я увреждат, като например мръсният въздух, топлинното замърсяване, най-различни чужди частици и токсични компоненти в козметичните продукти.


Натуралният душ гел съдържа естествени съставки, които подпомагат подхранването на кожата. Те са богати на антиоксиданти и се борят със свободните радикали, които увреждат клетките на кожата и причиняват преждевременно стареене и поява на бръчки.

 

 

Как да избереш качествен душ гел?

 

 

На пазара се предлагат изобилие от душ гелове, за които се твърди, че са с натурални съставки. Техните етикети често могат да бъдат подвеждащи.

 

Препоръчваме ти да следиш съставките, посочени на етикета, за да се увериш, че те са натурални.

 

Натуралните душ гелове за тяло наблягат на чисти съставки, произведени с помощта на по-добри производствени практики.

 

 

Натурални душ гелове, които препоръчваме

 

Beviro е чешки премиум бранд, който се специализира в производството на висококачествени продукти за мъже с възможно най-натурални съставки.

 

Натуралните душ гелове на Beviro съдържат 97% натурални съставки. Останалите 3% са безопасни съставки с изкуствен произход, които задържат продукта траен за по-дълго време.

 

Тайното оръжие на душ геловете на Beviro е ланолинът - восъкоподобно вещество, което се извлича от овча вълна и действа изключително омекотяващо за кожата, подпомагайки заздравяването ѝ. Освен него, душ геловете съдържат още две натурални съставки - лецитин и лимонена киселина, които действат като защитна бариера за кожата и имат антиоксидантен и подмладяващ ефект.


Натуралните душ гелове на Beviro се предлагат в четири изискани аромата, които ще превърнат всяко къпане в приятен ритуал:

 

 

Натурален душ гел Beviro - Sophisicated

 

Sophisticated е изтънчен плодов шипров аромат - мъжествен и оптимистичен. Той съчетава силните нотки на кедрово дърво и мускус със свежестта на бергамот и цитрусови листа. Този аромат ще направи деня ти по-специален и ще добави доза увереност в походката ти - независимо дали правиш първата крачка към ново приключение или поредната стъпка към заветна цел.

Натурален душ гел Beviro Sophisicated

 

 

Натурален душ гел Beviro - Bohemian Spirit

 

Бохемски живот. Случайни съдбовни срещи. Летни вечери край морето. Всичко това и много още съчетава ароматът Bohemian Spirit. Той ще те обгърне със завладяващ сладък и пикантен аромат, който извиква желание за далечни пътешествия и живот, изживян пълноценно.

Натурален душ гел Beviro Bohemian Spirit

 

 

Натурален душ гел Beviro - 1918

 

Аромат, който носи духа на старите времена. Old school, винтидж и с усещане за завладяваща сила: Това е ароматът 1918 - силен и пикантен аромат за силни характери. С голямата сила идва и голямата отговорност - използвай само за добри цели. Аромат за джентълмени.

Натурален душ гел Beviro  1918

 

Натурален душ гел Beviro - Metropolitan

 

Не можеш да се харесаш на всички, но със завладяващия аромат Metropolitan си една идея по-близко до това да го постигнеш. Този аромат на Beviro е "швейцарското ножче" сред мъжките аромати - модерен, изчистен, мъжествен и свеж.

Натурален душ гел Beviro Metropolitan

 

Причини, поради които можем смело да твърдим, че натуралните душ гелове са по-добри от обикновените

 

 

1. Масовите душ гелове на пазара съдържат вредни съставки.


Множество проучвания доказват, че продуктите, които съдържат петрол, парабени, минерално масло и др., могат да причинят здравословни проблеми като хормонален дисбаланс, кожно раздразнение или токсичност за органите.

 

 2. Натуралните душ гелове съдържат естествени съставки.

Продукти за тяло, чиито съставки са на растителна основа или са с натурален произход, могат да направят чудеса за кожата ти. Избирай продукти, които са сертифицирани като натурални.

3. Натуралните душ гелове не съдържат алергени.

Можеш да бъдеш сигурен, че при използването на натурален душ гел, който не съдържа тежки химикали и други токсични компоненти, кожата ти няма да бъде предразположена към възпаление и раздразнение, а именно обратното - ще бъде добре почистена и хидратирана.

 

Ако си алергичен към дадена съставка, винаги преглеждай списъка със съставки на продуктите, за да си сигурен, че те са съвместими с твоя тип кожа. 

 

4. Натуралните душ гелове са по-ефективни.

 

Те съдържат естествени съставки, които имат високи нива на антиоксиданти, които от своя страна се борят срещу свободните радикали и стареенето на кожата.

 

Душ геловете с натурални съставки са в пъти по-активни в сравнение с еквивалентните им душ гелове на химическа основа.

 

5. Натуралните продукти са по-добрият избор за кожата ти.

Продуктите на химическа основа са пълни със синтетични изкуствени съставки, които понякога могат да имат по-бързо действие, но също така могат да причинят по-големи поражения на кожата ти.

 

Натуралните душ гелове освен че подхранват и хидратират кожата, също така насърчават нейната регенерация.

 

6. Опазване на околната среда

Натуралните душ гелове съдържат естествено отгледани съставки. По този начин те не оставят негативен екологичен отпечатък върху околната среда.

 

Като потребители винаги е добре да бъдем информирани относно продуктите, които използваме, и да се стремим да употребяваме продукти с възможно най-натурални съставки, които не представляват тежест върху околната среда.

 

7. Натуралните душ гелове са базирани на възможно най-естествени съставки.

Обикновените душ гелове съдържат неясни съставки, които могат да причинят алергични реакции и да предизвикат дразнене, което се проявява под формата на зачервяване, пъпки или друг вид белези по кожата.

 

Натуралните душ гелове от своя страна съдържат съставки и аромати, които не причиняват вреда на кожата и са полезни за тялото ти.

 

 

Обобщение

 

 

Използвайки натурални продукти, ти помагаш за минимизиране на вредното въздействие върху околната среда.

 

Натуралните душ гелове не съдържат вредни химикали и по този начин не причиняват замърсяване на флората и фауната във водните обекти.

 

Не е тайна, че все повече хора осъзнават потребността от използването на натурални продукти за тяло, които съдържат естествени съставки. Питаш се защо? Ние можем да отговорим на този въпрос:

 

Масовите душ гелове съдържат изкуствени компоненти и аромати, които вредят на кожата. Натуралните душ гелове от своя страна са базирани на естествени екстракти и съставки, които освен полезни за кожата имат и терапевтични свойства.

 

Често с използването на натурални продукти подкрепяш малки бизнеси, които се стремят да предоставят на клиентите си само най-доброто и разработват продуктите си с много внимание и грижа.

 

Най-важният извод е, че комерсиалните продукти и имиджа, който те са си изградили, са просто фасада. В действителност, те са просто разкрасена форма на почистващ препарат, който често повече вреди на кожата, отколкото да ѝ помага.

 

Преминавайки към натурален душ гел, ти освен че помагаш на своята кожа да бъде здрава, допринасяш и за една по-устойчива околна среда.


При подготовка на статията е използван материал от EcoMasteryProject.

 

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно? Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно, прочети няколко бързи и лесни решения.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още