Почистване на четка за бръснене с естествен косъм

Почистване на четка за бръснене с естествен косъм

Пусни топла вода в центъра на главата на четката и раздвижи космите ѝ настрани няколко пъти в различни посоки.

 

  

 

Убеди се, че дори и в средата на главата на четката, там, където космите се свързват с дръжката, не са останали видими следи от пяната.

Не използвай много гореща вода за разпенване и за изплакване. Температурата на водата не трябва да надхвърля 45 °C. Не използвай химически детергенти, оцет, Dettol, боракс и подобни субстанции.

 

Съхранение

 

Никога не съхранявай четката в затворени контейнери като калъфи за пътуване, несесери или тоалетни чанти докато е мокра. За пътуване препоръчваме четки със синтетичен косъм като Mühle Silvertip Fibre® travel shaving brush.

 

 

Окачи четката на подходяща стойка, за да изсъхне. Mühle предлага подходящи стойки за всичките си продукти.

 

Грижа за дръжките на четките, направени от естествени материали

 

Дръжките, направени от естествени материали като дърво и рог трябва да се подсушават с мека кърпа след всяка употреба.

 

 

Можеш да запечатваш повърхността на дръжките от време на време с подходящо масло за поддръжка. Ние препоръчваме маслото за поддръжка на Mühle, което е създадено точно с тази цел.

 

 

 

Повече за класическото бръснене може да научиш на:
https://shave.bg/klasichesko-brusnene.html 

 

 

 

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 7 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене.

прочети още
/div>