Професионален прав бръснач Dovo Apex, дръжка от абанос и танг с 24-карата златно покритие

  • Марка: Dovo
  • Кат. номер: 125810812
  • Традиционен прав бръснач с квадратно острие от полирана въглеродна стомана
  • Висококачествена дръжка изработена от абанос и танг (tang) с 24-карата златно покритие
  • Произведен от Dovo Solingen в Германия

 

Материал на острието - полирана въглеродна стомана

Острието на бръснача е изработено от полирана въглеродна стомана с номер 1.2210, по известна като сребърна стомана. За да се постигне твърдостта от приблизително 61 HRC, стоманата се нагрява до 1000° C и след това незабавно се охлажда със специално масло. След това се нагрява повторно до достигане на температура от 200° C, за да се постигне еластичността и здравината на острието. Сребърната стомана е устойчив и издръжлив материал, който често се използва за производството на строителни части и инструменти. Тангът (държачът) на острието е покрит с 24-карата злато. 

За да се постигне безупречната острота на острието, то се шлайфа от задната му страна до режещия ръб. Острието е сравнително тежко, следователно може да се плъзга нежно по лицето без голям натиск. Едновременно с това, той е достатъчно маневрен и пъргав, така че да бръснеш по контур, както и участъци от брадата около носа, ушите и брадичката. Квадратната форма на острието завършва с ръб от 90°. С практика и усъвършенстване, този бръснач позволява да се бръснеш с абсолютна прецизност. Подходящ е за напреднали в класическото бръснене.

 

Наслади се на удовлетворяващия звук и усети вибрациите, които издава острието, докато бръснеш брадата си.

 

Материал на дръжката - абанос

 

Абаносът е една от най-ценните дървесини. Той е изключително твърд и тежък и често намира приложение в производството на декоративни орнаменти, статуетки, сувенири, дръжки на ножове и други луксозни предмети.

Структурата на дървото му позволява да запази формата си дори във влажна среда, което предпазва от набъбване на материала.

Копринено гладката повърхност на абаноса се постига чрез няколко цикъла на смилане.

 

Мерки

 

Ширина на острието: 5/8 инча

Размери: 16,1 см х 2,3 см х 1 см

 

282,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 282,00 лв.
Моля, избери:
Характеристики
Характеристики
Код на продукта
125810812