Професионален прав бръснач Dovo Inox, острие от неръждаема стомана, дръжка от маслиново дърво

  • Марка: Dovo
  • Кат. номер: 13581027
  • Традиционен прав бръснач с острие със заоблен връх, изработено от неръждаема стомана и надпис с 24-карата златно покритие
  • Висококачествена дръжка, изработена от маслиново дърво
  • Произведен от Dovo Solingen в Германия

 

Материал на острието - неръждаема стомана

Острието на бръснача е изработено от неръждаема стомана с номер 1.4034. Неръждаемата стомана е метална сплав, известна още като инокс, която се отличава със своята здравина и устойчивост на корозия срещу вода, сапун и пара, поради съдържанието на хром в нея. Хромът реагира при контакт с въздуха, като създава невидим оксиден слой, който предпазва стоманата от развитие на ръжда.

Острието е изработено чрез традиционен процес на коване чрез нагорещяване на стоманата, охлаждане, закаляване и темпериране. За да се постигне безупречната острота на острието, то се шлайфа от задната му страна до режещия ръб. Острието е сравнително тежко, следователно може да се плъзга нежно по лицето без голям натиск. Заобленият връх на острието е популярна и предпочитана форма, тъй като може безопасно да се използва в областта на ушите, носа и трапчинките. С практика и усъвършенстване, този бръснач позволява да се бръснеш с абсолютна прецизност. Подходящ е за напреднали в класическото бръснене.

 

Наслади се на удовлетворяващия звук и усети вибрациите, които издава острието, докато бръснеш брадата си.

 

Материал на дръжката - маслиново дърво

 

Маслиновото дърво е уникален естествен материал. Дървесината му е една от най ценните европейски дървесини. То е плътно и твърдо и има висока устойчивост срещу заразяване с плесени. Дори необработената дървесина от маслиново дърво показва над средна висока устойчивост на вода. Това я прави предпочитан материал за производството на мебели, кухненски пособия, декоративни предмети и пособия за бръснене. 

 

Мерки

 

Ширина на острието: 5/8 инча

Размери: 16 см х 2,5 см х 1,1 см

338,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 338,00 лв.
Моля, избери:
Характеристики
Характеристики
Код на продукта
13581027