🛍 Всичко от Разпродажбата на 50% САМО до 29.05 (Понеделник)! 🛍

Как да се справиш с порязванията при бръснене

Как да се справиш с порязванията при бръснене

спиране на кръв при бръснене

 

 

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно?

 

 

Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Няма значение дали използваш класическа самобръсначка или самобръсначка с касетъчни ножчета. Порязвания могат да се получат дори когато имаш правилна техника на бръснене и дори когато използваш електрическа самобръсначка.

 

За радост, спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно. Ето няколко бързи и лесни решения за следващия път, когато се порежеш при бръснене:

 

 

1. Тоалетна хартия

 

спиране на кръв при бръснене с тоалетна хартия

 

Поставянето на малки парченца тоалетна хартия на порязаното място е класическо решение, което е лесно, бързодействащо и надеждно.

 

Просто залепи малко парче тоалетна хартия върху порязаното място. След това само изчакваш кръвта да се съсири естествено.

 

Недостатъкът на този метод е, че отнема време. Съсирването може да бъде бавно, в зависимост от големината на раната. Освен това е много лесно да забравиш залепеното парченце тоалетна хартия на лицето си. Увери се, че си премахнал всичко, преди да излезеш от къщи.

 

 

2. Кубче лед

 

спиране на кръв при бръснене с кубче лед

 

Колкото по-бързо се съсири кръвта на мястото на порязването, толкова по-бързо ще спре кървенето. Ниската температура ще свие кръвоносните съдове. Това намалява кръвния поток и спомага за спиране на кървенето.

 

Задръж кубче лед върху порязаното място докато кожата ти съвсем леко изтръпне. Обикновено между 15 и 30 секунди е достатъчно, за да се свият изцяло кръвоносните съдове. За да не ти е студено на ръцете, дръж кубчето лед с кърпа или салфетка.

 

 

3. Балсам за устни

 

спиране на кървенето при бръснене с балсам за устни

 

Балсамът за устни или вазелин всъщност ще свърши чудесна работа. Нанеси балсама директно върху порязаното място, за да създадеш подхранваща бариера. Кръвта остава вътре, а бактериите остават навън.

 

Преди да използваш балсама премахни частта от балсама, която е докосвала устните ти, за да избегнеш евентуално замърсяване на раната.

 

Този метод отнема известно време. Ще трябва да задържиш балсама върху раната за около 30 минути. След това трябва внимателно да избършеш балсама с кърпичка. Раната би трябвало да се затвори напълно след това. Част от подхранващия балсам ще остане вътре в раната, което ще подпомогне процеса на зарастване.

 

Освен балсам за устни, вазелинът има същия уплътняващ ефект. Нанася се по същия начин както и балсама.

 

 

4. Капки за очи

 

спиране на кървене при бръснене с капки за очи

 

Капките за очи също могат да помогнат при порязвания.

Нанеси няколко капки от течността върху парченце хартия и после го постави върху порязаното място. По-този начин съсирването ще настъпи по-бързо.

 

 

5. Стипца камък

 

стипца камък за след бръснене

 

Стипца камъкът e богат на калий естествен минерал, оформен така, че да е удобен при бръснене.

 

Просто намокри камъка със студена вода и го притисни към порязания участък. Стипца камъкът подпомага спирането на кървенето, като същевременно дезинфекцира раната.

 

Стипца камъкът може да се използва и директно след бръснене. След като приключиш с бръсненето, мини със стипцата по цялото лице. Стипцата предотвратява образуването на враснали косми и възпаление след бръснене. Имай предвид, че след използване на стипца камъка, трябва да го оставиш да изсъхне напълно, преди да го прибереш.

 

Ние лично препоръчваме стипца камък на Mühle.

 

 

6. Дезодорант

 

 спиране на кръв при бръснене с дезодорант

 

Всеки дезодорант, който съдържа алуминиев хлорид ще помогне за съсирването на кръвта при порязване.

 

Алуминиевият хлорид свива потните жлези и кръвоносните съдове. Това помага за бързото спиране на кървенето.

 

Ако използваш стик дезодорант, премахни връхчето му, преди нанасяне върху раната, за да избегнеш замърсяване. Все пак, горната част на дезодоранта наскоро се е намирала в подмишницата ти.

 

 

7. Захар или мед

 

спиране на кръв след бръснене със захар или мед

 

Поръсването на захар или нанасянето на малко мед върху раната може да спре кървенето.

 

Те също така ще дезинфекцират порязаното място и ще намалят бактериалното замърсяване.

 

Медът може да е по-ефективен при лекуването на раната, както и по-безболезнен.

 

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Стипцата и кубчетата лед са може би най-ефективното решение при порязване, но дезодорантът, капките за очи и балсамът за устни също ще сработят при спешни случаи. Следващия път, когато се порежеш, средството за спиране на кървенето може да е по-близко, отколкото очакваш.

 

Порязването при бръснене може да се случи на всеки, но вече знаеш какво да правиш.

 

3 Август 2019

Ако се колебаеш кой продукт за грижа за брадата е подходящ за твоята брада, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш всичко за балсама за брада, ваксата за брада и гела за брада, а именно - какви са техните ползи и предимства, за какви бради са подходящи, както и как правилно да ги нанасяш върху брадата.

прочети още

В този блог пост ще научиш всичко, което трябва да знаеш за мъжката интимна грижа: какви стъпки включва тя, защо е от съществено значение за здравето, какви продукти за интимна хигиена да използваш и как да поддържаш интимната си зона в безупречно състояние.

прочети още

Angry Beards не е типичният бранд, който можеш да очакваш. От хоби до успешна козметична марка за мъже с оригинални и качествени продукти, ценени от хиляди клиенти: научи повече за историята на чешкия бранд Angry Beards тук.

прочети още

В тази статия ще научиш какво представлява серумът за растеж на брада Angry Beards - Beard Doping, кои са неговите активни съставки и какъв е техният ефект върху кожата, както и как правилно да нанасяш серума при всяка употреба.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Открий невероятния свят на чешкия бранд Beviro. Разгледай продуктите, разработени от водещи чешки барбери тук.

прочети още

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Ако все още се чудиш какъв Коледен подарък да избереш за любим мъж, то тази статия е точно за теб! Знаем, че избирането на оригинален и качествен подарък за мъж не винаги е лесно начинание, ето защо, подготвихме подробен списък със съвети и идеи за Коледен мъжки подарък. Прочети всичко тук.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Изборът на афтършейв одеколон може да бъде лесен, когато знаеш каква тайна се крие зад неговия аромат. В тази статия ще научиш повече за видовете нотки и парфюмни семейства и как да избереш одеколон, който ти подхожда и изразява твоята същност.

прочети още

Искаш да научиш повече за крема и олиото за преди бръснене? В тази статия ще намериш подробна информация относно това какво представлява козметиката за преди бръснене, как се използва, какви са нейните свойства, както и каква е разликата между крем и олио за преди бръснене. Също така, ще откриеш списък от продукти за преди бръснене, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между масло за брада и балсам за брада? В този блог пост ще научиш повече за предимствата на всяко от тях, каква е разликата между масло и балсам за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за твоята брада.

прочети още

Ако се чудиш каква е разликата между купа и чаша за бръснене, то в този блог пост ще намериш подробна информация относно това, какво предсталяват те, какви са предимствата и минусите им, както и какъв материал на купата или чашата за бръснене е най-подходящ за разпенване на оптимално гъста пяна.

прочети още

Бръсненето около бенка може да бъде неприятно и трудно, особено ако тя е с по-голям размер или на по-неудобно за бръснене място. В тази статия ще откриеш съвети и насоки относно правилното бръснене около и върху бенка и ще научиш, как да избегнеш раздразнение на кожата, как да се справиш с него и как да спреш кървенето при евентуално порязване.

прочети още

Ако все още не си убеден в качествата на балсама за брада, то тази статия е точно за теб. В нея ще откриеш подробна информация относно това, какво представлява балсамът за брада, какви са неговите основни съставки и предимства и как да го нанасяш правилно върху брадата си.

прочети още

В този блог пост ще научиш предимствата на афтършейв одеколона и как правилно да го използваш след бръснене, както и като ежедневен аромат. В статията ще намериш отговори на често задавани въпроси относно употребата му.

прочети още

Ако се чудиш каква е тайната зад крема за бръснене, то тази статия е за теб. В този блог пост ще научиш повече за свойствата на крема за бръснене, когато е нанесен върху кожата, и как правилно да образуваш оптимално гъста и обемна пяна, за да постигнеш меко и гладко бръснене.

прочети още

Правилната грижа за кожата е изключително важна. Ако се чудиш как да поддържаш кожата си здрава и жизнена през лятото, то тази статия е за теб. В този блог пост сме изброили топ 6 козметични продукта за мъже, с които да се освежиш през горещите летни дни.

прочети още

Трудно ли ти е да направиш избор между четка за брада и гребен за брада? В този блог пост ще научиш повече за разликата между четка и гребен и техните предимства. Разбери кое е най-подходящото време за разресване на брадата и как да почистваш четката и гребена за брада.

прочети още

Правилната грижа за пособията за бръснене е изключително важна, за да може тяхната производителност да се задържи дълги години. В тази статия ти даваме насоки за почистване на четката за бръснене и самобръсначката, както и как да поддържаш техния красив и безупречен вид.

прочети още

Крем за бръснене, сапун за бръснене, гел или пяна - чудиш се кое да избереш? В тази статия ти разказваме подробно за разликата между различните продукти за бръснене, техните плюсове и минуси и как да избереш правилния за теб продукт.

прочети още

Ако все още се чудиш какво представлява стипцата за след бръснене и каква е разликата между стипца стик и стипца камък - то тази статия е точно за теб! В нея ще откриеш отговори на най-често задаваните въпроси относно употребата, съхранението и издръжливостта на стипцата.

прочети още

Омръзнало ли ти е от досадния пърхот, който все не успяваш да пребориш? В тази статия разказваме подробно какво представлява пърхотът, какво го предизвиква, какви са причините за неговата поява и начини за лечение.

прочети още

Колебаеш се дали да използваш гребен за брада? В тази статия ще откриеш 8-те предимства на използването на гребен за брада, както и отговори на често срещани въпроси относно употребата му, кой материал е най-подходящ и какви са неговите предимства пред гребена за коса.

прочети още

Ако се колебаеш между тоалетна вода и парфюм, и кое от двете да избереш, то тази статия е за теб. В този блог пост ще откриеш отговор на най-често задаваните въпроси, а именно - каква е разликата между тоалетна вода и парфюм, защо тоалетната вода е по-евтина от парфюма, кое от двете е по-трайно и как правилно да носиш аромата. Също така, ще намериш списък от тоалетни води и парфюми, които смятаме, че ще ти харесат.

прочети още

В този блог пост ти разказваме какво е бръснач тип Shavette, какви са разликите му с правия бръснач и защо да го предпочетеш. Научи повече за историята на Shavette, различните механизми за захват на ножчето и разбира се - как да постигнеш безупречно гладко и същевременно приятно бръснене, използвайки бръснач тип Shavette.

прочети още

Искаш да се отървеш от досадното акне или пъпките от врастнали косми, които се появяват след бръснене, но не знаеш как да се справиш с тях? Научи повече относно това, каква е разликата между двете, защо се появяват и как можеш да предотвратиш тяхната поява, като промениш няколко лесни неща в рутината си на бръснене.

прочети още

Ако се чудиш как да пуснеш дълга и гъста брада, то този наръчник ще бъде твоят пръв приятел. В този блог пост подробно сме засегнали всички аспекти от процеса на растеж на брадата - фактори, които влияят на растежа, фази на растеж, есенциални продукти за грижа за брадата и много други неща, които вярваме, че ще ти бъдат интересни.

прочети още

Ако някога си се чудил дали е удачно да използваш шампоан за коса, за да измиеш брадата си, тогава тази статия е за теб. В нея ти разказваме подробно защо трябва да използваш специален шампоан за брада и какви са неговите предимства. Също така, сме включили няколко съвета относно това, колко често трябва да миеш брадата си и как да избереш качествен шампоан за брада.

прочети още

Чудиш се какво представляват бръчките при мъжете, какви са причините за тяхната поява и как можеш да забавиш процеса на стареене на кожата си с няколко лесни стъпки? В тази статия ще научиш всичко това. Подготвили сме ти и информация за няколко продукта, които несъмнено ще помогнат в борбата с бръчките.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за предимствата на натуралния душ гел пред обикновения, защо го препоръчваме и как да избереш качествен душ гел. Освен това, в този блог пост ще те запознаем с натуралните душ гелове на Beviro и техните четири изискани аромата.

прочети още

В тази статия ще научиш повече за историята на чешкия премиум бранд Beviro. Научи кои са Beviro, кои техни продукти можеш да закупиш в България и как те се разработват, преди да се пуснат на пазара.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Научи повече за професионалните продукти за бръснене на италианската марка Proraso. Как е възникнал бранда, кои продукти на Proraso можеш да закупиш и още много полезна информация ще откриеш в този блог пост.

прочети още