Как да се справиш с порязванията при бръснене

Как да се справиш с порязванията при бръснене

спиране на кръв при бръснене

 

 

Спиране на кръв при бръснене - как да го направиш най-лесно?

 

 

Почти всеки мъж се е порязвал при бръснене поне веднъж. Няма значение дали използваш класическа самобръсначка или самобръсначка с касетъчни ножчета. Порязвания могат да се получат дори когато имаш правилна техника на бръснене и дори когато използваш електрическа самобръсначка.

 

За радост, спирането на кървене при бръснене обикновено е доста лесно. Ето няколко бързи и лесни решения за следващия път, когато се порежеш при бръснене:

 

 

1. Тоалетна хартия

 

спиране на кръв при бръснене с тоалетна хартия

 

Поставянето на малки парченца тоалетна хартия на порязаното място е класическо решение, което е лесно, бързодействащо и надеждно.

 

Просто залепи малко парче тоалетна хартия върху порязаното място. След това само изчакваш кръвта да се съсири естествено.

 

Недостатъкът на този метод е, че отнема време. Съсирването може да бъде бавно, в зависимост от големината на раната. Освен това е много лесно да забравиш залепеното парченце тоалетна хартия на лицето си. Увери се, че си премахнал всичко, преди да излезеш от къщи.

 

 

2. Кубче лед

 

спиране на кръв при бръснене с кубче лед

 

Колкото по-бързо се съсири кръвта на мястото на порязването, толкова по-бързо ще спре кървенето. Ниската температура ще свие кръвоносните съдове. Това намалява кръвния поток и спомага за спиране на кървенето.

 

Задръж кубче лед върху порязаното място докато кожата ти съвсем леко изтръпне. Обикновено между 15 и 30 секунди е достатъчно, за да се свият изцяло кръвоносните съдове. За да не ти е студено на ръцете, дръж кубчето лед с кърпа или салфетка.

 

 

3. Балсам за устни

 

спиране на кървенето при бръснене с балсам за устни

 

Балсамът за устни или вазелин всъщност ще свърши чудесна работа. Нанеси балсама директно върху порязаното място, за да създадеш подхранваща бариера. Кръвта остава вътре, а бактериите остават навън.

 

Преди да използваш балсама премахни частта от балсама, която е докосвала устните ти, за да избегнеш евентуално замърсяване на раната.

 

Този метод отнема известно време. Ще трябва да задържиш балсама върху раната за около 30 минути. След това трябва внимателно да избършеш балсама с кърпичка. Раната би трябвало да се затвори напълно след това. Част от подхранващия балсам ще остане вътре в раната, което ще подпомогне процеса на зарастване.

 

Освен балсам за устни, вазелинът има същия уплътняващ ефект. Нанася се по същия начин както и балсама.

 

 

4. Капки за очи

 

спиране на кървене при бръснене с капки за очи

 

Капките за очи също могат да помогнат при порязвания.

Нанеси няколко капки от течността върху парченце хартия и после го постави върху порязаното място. По-този начин съсирването ще настъпи по-бързо.

 

 

5. Стипца камък

 

стипца камък за след бръснене

 

Стипца камъкът e богат на калий естествен минерал, оформен така, че да е удобен при бръснене.

 

Просто намокри камъка със студена вода и го притисни към порязания участък. Стипца камъкът подпомага спирането на кървенето, като същевременно дезинфекцира раната.

 

Стипца камъкът може да се използва и директно след бръснене. След като приключиш с бръсненето, мини със стипцата по цялото лице. Стипцата предотвратява образуването на враснали косми и възпаление след бръснене. Имай предвид, че след използване на стипца камъка, трябва да го оставиш да изсъхне напълно, преди да го прибереш.

 

Ние лично препоръчваме стипца камък на Mühle.

 

 

6. Дезодорант

 

 спиране на кръв при бръснене с дезодорант

 

Всеки дезодорант, който съдържа алуминиев хлорид ще помогне за съсирването на кръвта при порязване.

 

Алуминиевият хлорид свива потните жлези и кръвоносните съдове. Това помага за бързото спиране на кървенето.

 

Ако използваш стик дезодорант, премахни връхчето му, преди нанасяне върху раната, за да избегнеш замърсяване. Все пак, горната част на дезодоранта наскоро се е намирала в подмишницата ти.

 

 

7. Захар или мед

 

спиране на кръв след бръснене със захар или мед

 

Поръсването на захар или нанасянето на малко мед върху раната може да спре кървенето.

 

Те също така ще дезинфекцират порязаното място и ще намалят бактериалното замърсяване.

 

Медът може да е по-ефективен при лекуването на раната, както и по-безболезнен.

 

 

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

Стипцата и кубчетата лед са може би най-ефективното решение при порязване, но дезодорантът, капките за очи и балсамът за устни също ще сработят при спешни случаи. Следващия път, когато се порежеш, средството за спиране на кървенето може да е по-близко, отколкото очакваш.

 

Порязването при бръснене може да се случи на всеки, но вече знаеш какво да правиш.

 

3 Август 2019

В тази статия ти разказваме всичко за историята на немския бранд MÜHLE и технологията на производство на продуктите за бръснене (класически самобръсначки, четки за бръснене, козметика, аксесоари и още много). Научи кои продукти на MÜHLE можеш да закупиш в България.

прочети още

Подготвили сме ти статия, в която ще откриеш най - доброто ръководство за мокро бръснене. Ще научиш всички предимства и недостатъци, както и разликата между традиционното и нетрадиционното мокро бръснене.

прочети още

В тази статия ще научиш основите на класическото бръснене, как да се обръснеш правилно с класическа самобръсначка, различните видове класически самобръсначки, както и коя козметика е най - подходяща за класическото бръснене.

прочети още

Любим човек има повод и за кратко време трябва да избереш перфектния подарък за него? Подготвили сме списък с висококачествени продукти за бръснене – 8 идеи за подарък за мъж, с които да зарадваш любим човек.

прочети още

Ако си от мъжете, които мразят да се бръснат, то тази статия е точно за теб! В това ръководство ще ти покажем шест незаменими съвета, които ще превърнат бръсненето в много по-приятно преживяване. Научи как да овладееш процеса на бръснене с лекота в няколо лесни стъпки.

прочети още

Колебаеш се дали да избереш бръснач, или класическа самобръсначка? Събрали сме всички ползи и недостатъци както за бръснача, така и за класическата самобръсначка. Прочети ги, за да разбереш кое е по-подходящо за теб.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между крем за бръснене и сапун за бръснене? Искаш да използваш сапун за бръснене, но не знаеш как да направиш фина и богата пяна като тази в любимия ти барбершоп? В тази статия ще научиш всичко за сапуна за бръснене и как да го използваш правилно в домашни условия.

прочети още

Обмисляш да закупиш класическа самобръсначка? В този блог пост ще научиш всички предимства на класическото мокро бръснене, както и 11 интересни факта за бръсненето с класическа самобръсначка.

прочети още

Чудиш се каква е разликата между различните помади за коса и коя е правилната за теб? В тази статия ще научиш как да избереш правилната помада според твоя тип коса, ефекта и визията, които искаш да постигнеш. Разбери повече за различните свойства на помадите за коса.

прочети още

В тази статия ще научиш всичко, което трябва да знаеш за маслото за брада: кога и как да използваш масло за брада, кои са основните му съставки и защо е толкова важно за добре поддържана и оформена брада!

прочети още

Страдаш от подкожни косми след бръснене? В тази статия ще научиш всичко за подкожните косми на лицето: какви са причините за появата им, какви са най-честите симптоми, как да ги различиш от обикновено акне и как да се справиш ефективно в борбата с подкожните косми.

прочети още

Афтършейвът е важна част от ритуала на мъжкото мокро бръснене. Научи главната функция, видовете афтършейв, съставките му, тяхното действие, както и как да нанесеш правилно афтършейва след бръснене.

прочети още

Научи как да почистиш четка за бръснене с естествен косъм правилно, както и как да я съхраниш. Четката трябва да бъде старателно изплаквана след всяко бръснене.

прочети още

Все още търсиш перфектен Коледен подарък за мъж? В този блог пост ще откриеш интересни и оригинални идеи, с които наистина да зарадваш любим човек през празниците! Открий идеален подарък за мъж тук.

прочети още

Ти си професионален барбер или имаш барбершоп и търсиш качествени продукти за твоя бизнес на преференциални цени? Подготвили сме ти пълна гама от висококачествени продукти за бръснене и брада на доказани немски, италиански и английски марки. Научи повече и открий всичко за твоя барбершоп тук.

прочети още
/div>